Saturday, May 05, 2012

My baby's 1 month old today!

..genap sebulan umur baby Hadif Hassani. Alhamdulillah.
Sabtu : 30 hari bsamaan 5.5.2012


The day i first held you in my arms ... is the day you've changed my life.
Sebulan sudah... Cepat betui masa berlalu...

Setelah sbulan neh agak2 brapa kg dh yerp. brapa gram/kilo yang incik hadif hassani ni naik ya. hurm. Kita saksikan/tunggu pd esk. Cuz esk 6/5/2012, merupakan first appoiment dgn dr mazidah di hospital pakar pdana. heeeeeee.... Rutin biasa lah manyak mkn & tido. Bangun/tjaga jerk dr tido terus nanges2 krn nk susu. kiranya bgn dr tido tu krn lapar je lah. Bila dh tsedar tu terus nanges2. hurm kalau kita lambat kasi susu apa lg, mula nk ngamuk aka nanges kuat2 shinggakan muka berubah mjadi kemerahan bak udang dibakar api. kiki. Hadif ni jenis x sabar oke, lmbat2 mula nanges kuat2 shingga 'ketar' dagu2nya. aish!! x mkn pujuk oke. huhu. Apa yg Ann kesalkan disini, Ann sbg mama yang tidak fully bf tau. Mesti korang kata sayang/heee x elok tau guna tambahan susu lain aka mcampurkan susu formula. Tapi apakan daya, my baby hadif ni kuat betul mkn nya. Mmg x mcukupi skadar bf oke. Sobsobb. Korang2 mcm mana yerp? Confirm fully bf kan. ini m'buatkan Ann jelouse & merasakan kekurangan. Malas ckp manyak2 lor mula x de mood kalau sebut mgenai bf neh. Apa2 Ann akan update lg!. da daaaaa..

Hadif : Mempunyai Matlamat
Matlamat hadif sekarang ni, bgn jerk nk mkn. nk kn susu!! susuuuuuuuuuuuuuuuuu ~~




5 comments:

Nurfarahana A.Aziz said...

onyonyonyo comeinyeeee :) semoga menjadi orang yang soleh suatu hari nanti dan membahagiakan kedua dua orang tuanya InsyaAllah

Nik Nurehan said...

insyaALLAH. Harap2 gitu lah.

Sis Lin said...

Hai Ann...
Macam mana dgn app hrni dgn Dr? Mama dan baby naik berapa kilo? heheheh

Alaa jgn manyak fikir la ann, ada juga yg di luar sana yg x fully breast gak...dr anak kelaparan baik juga diberi susu formula kan..elok juga cuma byk nk kena jaga..botol nk kena di cuci dgn bersih, puting botol juga, dan juga susu kena jaga kepanasannya, tkt basi..huhuhu

Nik Nurehan said...

hi lin. heeee... pjumpaan dgn doc ok shj. masih kekalkan dgn hospital pakar pdana. baby dah naik skilo kiranya 4.75kg dan panjangnya naik 2cm, 56

mak dia x tahu la brapa kg. tension! lambatnya nk dapatkan berat badan yg lama. tu la naik byk sgt.

an harap baby an ok. jgn x mau bf terus sudah la. nanges an nanti.

N o R A s H i k i N said...

Hai, saya terjumpa blog ni :)

Huhu, saya pun x fully BF baby..sama macam Ann, boleh moody kalau citer pasal BF ni..