Thursday, March 22, 2012

Week 39: I'm almost done bakin'!

I'm 39 weeks as well. Kalau ikotkan my baby coming out 29 march 2012 bsamaan hari khamis depan. Masih takde show nak bersalin. Gementar pula rasanya terbit di lubuk hati.. Ye lah, tak pernah alami sebelum nie kan.. Happy sbb x lama lg nk ada baby sndiri, dalam dakapan neh, Pada msa yang sama takopppp lorrr. heeeee..
Check up sterusnya hari sabtu akan datang bsamaan 24 march 2012.
7 Days to go. auuuwwwwwww....

Doakan semoga semuanya selamat ye ols!

10 comments:

Sis-Lin said...

Lin doakan semuanya selamat ye Ann...
Ann dh minum air kelapa? Dah ada air selusuh ke stanby? Nanti kalau dah rasa sakit dh boleh minum air selusuh utk mudahkan bersalin..

Kena kuat dan jgn takut, klu takut nnti susah nak push... :)

EnKerie stanby2 ye dok perhati Ann tido.. :)

Nik Nurehan said...

an x de minum air kelapa. nanti ann suh kery belikan. heeeee.. padahal mudah jerk nk beli, area pat dia keje manyak yg mjualnya.

air slusuh x de la stiap hari.
(minyak kelapa dara) - mek kery(nenek) kery yg buatkan.
dah tu ada jgk air zam zam dari mekah - umi bwk balik dari mekah.

adoi bdebar! sapa x takut lin. sakit mcm mana la ek.

kery? standby yg mcm mana.

ch@ said...

btl kata sisLin, jgn takut redah je. sebab takut tu akan jadikan ann stress. kita blm rasa lagi baby cecah 39 minggu. hihiii. taktaula perut kita besar macam mana kalau cecah.

Nik Nurehan said...

cha : dah la baby size besar. dah cecah 39 minggu. sgt mcabar. besarrr wooo. doc pun kata besar nya perut awak! hahahaha. senget nyer doc!

Sis-Lin said...

Ye ann, air kelapa tu pun bt minum utk selang hr atau setakat 2,3x je ann, org tua2 kata utk bersihkan dalam perut *tak tau le ye ke x, tp alhamdulilah beranak 3org ni, tiga2 anak lin xde yg kena sawan kat kepala bayi*mcm kelemumur tu... :)

Air selusuh tu pulak, utk mudahkan bersalin, minum waktu dh rasa sakit aje.. Lin dulu bidan yg btkan...

Sakit tu biasa la ann, apa bende yg sakit tak rasa sakit..masing2 punya sakit bersalin lain, tak boleh dengar ckp org je, kang jd makin sakit...

Stanby tu maknanya, kerie kena peka la, klu kot2 ann mlm2 gi bilik air, tiba2 sakit, nk panggil x dengar ke kan...jdnya kerie kena perhati kat ann la malam2 tido tu...
*mcm kes adik lin,dia sakit perut pergi bilik air, pastu terus akit dtg, nk panggil hubby dia sakit tak larat kuar suara, last2 dia amik botol sabun, campak kat hubby dia yg tgh tido..kekekeke kelako kan.. :)

Tp lin doakan ann baik2 aje ye...

Nik Nurehan said...

cha : kamu brapa minggu dh bsalin??

Nik Nurehan said...

lin : kamu buat lawak ah lin. betul2 ke atau rekaan smata2 ni? kikikiki.
insyaALLAH kery mudah dikejutkan. hehe. tp x tahu la kan smpai saat nk menguji kita.
jauh ka toilet dgn katil tu smpai nk panggil pun rasa cam x larat. katil an mghadap pintu toilet. an rasa dlm sakit msih blh panggil kut. x pun mjerit la sbb sakit, aaaaaaa.. kiki.

ada plak org kata lin minum air kelapa akan buat baby smakin mbesar. tp an dh phujung spatutnya x de kesah la kan. besar pun besar la. mmg dh big baby dh pun. td an dah call/msg kery suh belikan air kelapa muda :) yummmmy!

air/minyak slusuh tu hanya minum bila dh start sakit. x sakit x leh minum ker? an minum kekadang aja.

Sis-Lin said...

Hahaha ye la kisah benar tu ann, sbbnya bilik dia dgn toilet jauh, so kena le baling botol sabun tu..huuhuhu
Mmg jgk, kdg2 Tuhan nk uji kita.. :)

Ooo klu baby besar tu Lin x tau, tp mmg kata org utk bersihkan perut, tu je..mana elok kita ikut aje kan.. :)

a'ah air selusuh yg setau Lin la, minum ketika sakit aja..tp xtau la plak klu boleh minum selalu..Ann tanya pada yg arif(org tua) ye.. :)

Nik Nurehan said...

lin : an citer ke kairy. dia kata insyaALLAH dia mudah tjaga. haha.
an kata nampak gaya kalau an jadi adik lin. an baling botol rejoice takpun head*shoulder. hahaha

Nik Nurehan said...

lin : geram! geram. boleh incik kairy lupa nk belikan air kelapa utk an.. jawapan nya : lupa sbb x lalu jalan yg jual air kelapa sedap itu ;(