Thursday, March 22, 2012

Ngeri!!

Mau story2 neh. tp short story aja lah yerp.
x reti nk karang memanjang. cakap straight aja okies.

Ada la makcik neh. bketurunan cina.
Makcik cina neh slalu sgt la(blh dikatakan stiap hari) melepak kt gerai makcik melayu yg mjual nasik. An mmg perhatikan/nampak mmg stiap hari ada jerk makcik cina ni okey. Makcik cina neh kira peneman makcik melayu yg bniaga nasi lah..

Kali ptama Ann singgah ke gerai makcik ni x de la jd apa2. sbagai pembeli dengan pniaga sahaja lah. Makcik cina neh hanya bual2 dgn makcik mlayu ni je lah.

Selang beberapa hari, Ann singgah buat kali kdua.
Wah kali ni makcik cina dah btegur sapa dgn Ann okeh. Pada mulanya Ann x de kesah sgt lor.
Nk bual kosong smbil2 menunggu nasi sedang dibungkus.

Ank ptama ke dik.
Ann cakap iya lah kan.

Dah tu makcik cina tu jawab kembali. sakitttttttt ooooo dik anak ptama ni. sakit sangat.
Saya tahu la saya pernah beranak dulu. Sakit sangat. makcik siap mjerik sbb x tahan sakit.
Misi(nurse) siap marah2 lg. lain kali jgn beranak kalau dah tahu sakit. Misi(nurse) marah ooo. Dia x tahu makcik ni sakit. Boleh nk marah2 orang sakit.
Ank ptama ni susah sgt nk kluar. x brapa nk bukak jalan.

Ann : adoiiiiiii seksa nya tlinga ku mdengarnya. Hati pun x brapa best lorrr!! Makcik ini mnakot nakotkan kita pulak.

Makcik melayu mcelah : Hospital mana.

Ann : Hospital Perdana.

Makcik melayu & Makcik cina : x per lah kalau tempat bayar. Dia bg obat sblm sakit.

Ann senyum shj lah. Cepat2 jerk bayar n masuk dalam kereta. Dari ari itu, x mau dah singgah ke gerai makcik tu. kcuali makcik cina tu x de. X suka dia!!!!!!! heeeeeeeeeeeee.. dush..~~~~

6 comments:

ch@ said...

psiko ann ni. hahaaa. anak pertama mcm tu la. my mum pun cakap, masa bersalinkan kita kembar dgn darah. mmg sakit gila. takpe, seorang emak tu, mmg diberi kekuatan utk mengharungi kesakitan tersebut. cayok! sakit sebab tiada pengalaman. anak kedua sok, mesti ann tak sabar.

Nik Nurehan said...

cha : hahaha. benci tul makcik cina tu. x suka la org yg takut2kan an ni. dh la an jenis penakot!!! skg ni mmg an x sabar nk baby ni kluar, nk tgk/jaga depan mata. tp bila pk sakit. adoiiii ngeri wess. dapatke an tahan sakit tu. kikiki.

ch@ said...

hahaaa. insyaALLAH boleh. masa teran tu tak sakit ann. sebab ann mmg nak baby keluar je time tu, rasa mcm panas je kt bwh. yg btl2 rasa sakit, feeling sakit masa kontraksi, nak buka jln yg paling besar, jln nk cecah 8-9cm, fuiyoo time tu kita boleh kata "ma'oi, camni sakitnya" hahaaa. kalau czer, tak sakit time tu, dah lepas tu, baby dah keluar barulah sakit. tak best. sebab kena hadap.

ibuhebat said...

tak baik la macik cina ni..
kalo org bukan islam memang la dorang nak bersalin menjerit2.. tapi kita org islam diajar supaya mulut tu berdoa dan berzikir.. so at the sametime dapat fokus pada benda lain, takdelah fokus pd kesakitan tu sgt. insyaAllah ok.. ada je yg pengalaman anak pertama sgt mudah.. rezeki masing2. akak amalkan baca surah yasin hari2 n doa moga Allah permudahkan. Alhamdulillah mmg tak lama kesakitan tu.

Nik Nurehan said...

cha : an harap an dapat hadapi dengan tenang. kesakitan btukar saat m'gembirakan. skg ni fikir dengan apa yang an siapkan. walau simple2 tu tp an puas hati dengan ada nya itu ini. hee.....

Nik Nurehan said...

ibuhebat : haaa doc pun ada ingatkan kita jangan la jd mcm org cina. yang suka mjerit. ingat pd ALLAH. selawat bebanyak. kalau lupa, insyaALLAH org akan ingatkan kita. maklum la tgh sakit x tahu apa yg tkeluar dr mulut kan.