Friday, March 16, 2012

Minggu 38 : saat mendebarkan dimulai..:-))

Menunggu kelahiran cahaya mata yang sedang dikandung merupakan satu peristiwa yang mendebarkan tetapi menggembirakan.

Ramai ibu melahirkan zuriat mereka di antara minggu ke-38 hingga ke-42 dan tidak ramai yang bersalin pada tarikh yang dijangkakan oleh doktor yang merawat.

Mcm Ann sndiri, x tahu bila la masanya. Skg ni waktu bjaga2 la. Kalau ikotkan doc, due an 29hb ni. iaitu 29 march 2012. tapi x tahu la kan. kalau x branak jgk, 24hb ni kena g check up lagi lorr.

Perasaan takup smestinya ada, tapi harus tempuhi jgk lah. kiki.

Rabu lepas ada jumpa incik doc awang nila bin ismail. Alhamdullilah kdudukan baby, denyutan jantungnya sgt baik.
Berat badan btambah lagik, smanyak skilo kalau dibandingkan bln lepas x de naik. Hurm jgn nanya pd bln2 sblm ini. mmg naik 4 /5 skg gus oke. hehehe.
My Baby pun btambah sehat&besar. Berat nya pun auuummmm usah ditanya brapa. Maluu!!
Tau2 salah mommy, sbb mommy makan manyak, baby pun turut montel ;P

Buat masa sikalang, my baby x de menunjukkan tanda2 utk kluar. Ann jerk rasa x larat nk bgerak sana sini. Agak terhad. Mudah letih bila manyak bjalan. Pinggang/bahagian belakang x sah tanya la. cepat jerk sakit/lenguh. heeeeeeeee..

Doakan kan yerp kekawan, x kira sesiapa dan di mana. Doakan mudah2an semua proses kelahiran anak pertama kami ini lancar.

6 comments:

ch@ said...

insyaALLAH, semuanya akan ok. ann jgn nerves sgt, just ikut je. kalau sakit tu biar je, mmg mcm tu sakitnya. sbb kalau nerves mungkin jln ssh nk bukak sebab kita stres. hehee, ikut pengalamanlah.

Sis-Lin said...

Salam Ann...

Lin doakan Ann selamat melahirkan dn kedua2 selamat sihat nnti..
Jangan takut ye, makin takut nnti lagi susah nak bersalin, belajar teknik penafasan dan juga yg utama kena kuat! Jgn takut dan jgn panik..

Bt masa ni, mana2 Ann pergi bwk kad klinik tu, brg2 lain pun dh boleh masuk kereta, mana tau kot2 tgh jalan2 sakit dh dtg, terus aje ke hospital...

Kerie kena bg semangat dan senentiasa sama kat Ann..Musti comel baby Ann nanti.. :)

~mrs.amy ~ said...

sy doakan yg terbaik utk ann dan bby..smoga dipermudahkan semuanye.insyaallah ;)

Nik Nurehan said...

cha : kalau rasa sakit, biar kan shj? haha. mau jek mgadu nanti! x kn duk senyap. kiki.

doakan an kuat ek cha.

Nik Nurehan said...

lin : buat masa skg ni, an dah pek bag utk baby. utk mommy x pek pun lg. lg pun an x de la g jejalan jejauh pun. so bag mmg ada di rumah.
hospital tsangat la dekat. kira bukak pintu rumah dh nampak bgn. keke. jalan kaki pun blh.

Nik Nurehan said...

mrs amy : tq amy!