Tuesday, March 27, 2012

Kandungan bergerak-gerak...

Tempat : Kenny Rogers, Tesco Kota Bharu
Jam : Skitar 7.45 malam.
Tujuan : Membeli 3 set utk dinner ( take away )

Debarannya semakin kuat. Menghitung hari bagai kata kris dayanti. siang malam dalam keadaan bejaga-jaga.

Ramai orang sudah m'nanyakan dengan mata berkaca penuh harapan. lelaki ke perempuan? Jawapan Ann, biarlah rahsia. tidak mengharap seperti datin seri. tapi nanti sudah lahir baru diumum satu dunia. lelaki ke perempuan. Soalan mereka dimulakan dengan sudah scan? Pasti sudah. Dah lama kami skeluarga mgetahuinya. Ye lah, tiap kali pjumpaan dgn doc awang, smestinya kita akan scan keadaan baby dlm perut kn. Pastinya kita akan tahu jantina nya... heee....

Sekarang ini pergerakan bayi dalam kandungan sangatlah aktif. Alhamdullilah. Bagus!!! Lebih2 lagi an ni dh hampir 40 minggu. Sgt bahaya kalau baby senyap/x de pegerakaan dlm perut ni. Ada ketikanya herot ke sana senget ke sini.

Ramai orang kata perutku besar. Lebih2 lg org yg mgenali ku, kluarga ku tmasuk jugak incik doc. heeeeeeeeee.. "besar la perut awk ni". heeeeeeeee....

InsyaAllah. tolong doakan sesama oke... amin!

* kejap2 mak nanya, baby gerak ke, baper kali dh? hahaha.. risau oke!
* bila la ank ann ni nk tgk dunia/sekeliling. kuar2 la pulak....

8 comments:

ch@ said...

hahahaaa. nnt baby keluar la mummy. kalau kurang gerak tu, means baby dh lemas. tu yg bahaya. so, lets cool bebeh. tak sabar nak tggu baby ann keluar.

Nik Nurehan said...

hahaha.... kelmarin slow jerk dia gerak cha. risau. ari ni sgt aktiv. ada ari2 gak ek.

Sis-Lin said...

Hehehe Lin agak anak Ann ni lelaki kot..tgk perut mcm menonjol je tu..hehehe

Takpe la jnji selamat semua...

Nik Nurehan said...

saba ek aunty lin ;P baby lum sedia lah. haha.

Ciare Baha said...

Salam Ann, rasanya ni 1st time kite tgk gamba u tgh pregnant ni. Comelnyaaa... Selamat melahirkan and hope everything will be fne. Cant wait to see the baby comel :D

Nik Nurehan said...

ciare : ya betul. mgaku! satu2nya gamba ketika pregnant! hehe.

Cik Dee said...

insyaallah..yaya doakan segalanya selamat ann

Nik Nurehan said...

trima kaseh yaya.!!