Saturday, January 07, 2012

For my coming baby!

1st time "mommy to be"
jadi perasaan E.X.C.I.T.E.D tu mesti ada.... yeay!! x lama dh. Doakan kselamatan kami bdua ya!!
Bagi yang dah berkahwin,bergelar isteri, bakal menjadi ibu tidak lama lagi pasti akan merasai perasaan yg sama. kiki.

I've already started shopping for the baby. It's much more fun and exciting than shopping for yourself!
Kalau korang nampak Ann duk check in di mothercare gurney tu. haaaa itu la jawapannya.
Tapi x de la manyak mana pun. Asas serba skit tu ada la. beberapa lai baju,nursing bra,baby baths, hooded bath towel, bla bla bla. x kan la nk cerita panjang lebar plak kan. heeeeeee..

Manyak menda lagi x dibeli. beli2 mau pakai duet oke. jadi slow2 la beb, sikit demi sdikit. Bagi korang yg b'kemampuan boleh la beli semuanya skali gus kan. Lagipun slagi baby neh x dilahirkan pasti aja ada menda yang perlu dibeli/nk dibeli. hehe. Ada jerk rasa menda x cukup/bkenan. heeee.. Chumel2 belaka.
Kali ni sibuk pulak nk kan nursery furniture. heeeeee... Kalau pmulaan kita shopping2 barangan di mothercare. Kali ni ups skit lah, kita jamu2 mata dgn melihat koleksi 'Mamas & Papas'.
Stahu Ann lah, barangan 'Mamas & Papas' ini takde lagik di Malaysia ;P
Bak kata my cousin, Nik Farrah aka Kak Farrah "kalau kt europe, 'Mamas & Papas' ini lebih exclusive dari 'Mothercare'. Aiayayayayaaa.......... Jangan kata x de di malaysia! Barang 'Mothercare' aja pun x de di seluruh negeri. Contohnya di Kbharu,Kelantan neh. Mana ada oke!

* Mula rambang mata, mahukan yg tbaek. tetapi kena ikot budget yang adow la. jangan pulak membeli yg di luar kemampuan. x kan nk bhutang/pinjam along kut! heeeeeeeee.. Yang tmampu itulah utk kita ek!
www.mamasandpapas.com


2 comments:

nia marlissa said...

mesti baby 6t comel macam muka u oll

ch@ said...

tak sabar nak tunggu baby keluar.
*ann, kita tak ada pun furniture baby cam atas ni. ngeee.