Thursday, December 01, 2011

Say bye to SMS because WHATSAPP is so addictive and best of all it is free.


App ni pun best. Kalau Blackberry user kepada Blackberry user kita panggil BBM kan untuk chat? Tapi kalau Blackberry user dengan iPhone user, kita boleh guna WhatsApp je tau, serious best. Boleh send voice note, send file, send picture, send location, phewww.

Buat pengguna Android, iPhone and Blackberry, let’s stay connected by few applications yang kita boleh guna sekarang secara percuma. As long as you’re connected to the internet la kan.

Sejak akhir2 ni suka sgt guna whatsapp. sbb apa yerp? sbb icon-icon nya yg sangat manyak dan comel2 tau. manyak giler pilihan icon... hehehe. Jadi KAMI,suami isteri mmg gunakan whatsapp la utk bebual. heeeee.. Kalau sblm2 ni layan BBM ;P

Apa yang x besh nya pulak. Whatsapp ni perlu dibayar slepas stahun kita guna/install kat phone kita tu. alahai.... tapi x pe lah, slagi blh guna scara percuma kita guna je lah. kan,kan. Aplikasi ini free untuk 1 tahun, selanjutnya berbayar $1.99 USD per tahun.


Whatsapp ini tidak memerlukan num pin spt BBM tp ia perlukan num phone. Kalau sesiapa antara kwn korang yg menggunakan whatsapp ni, dgn automatiknya whatsapp ni boleh detect kt phonebook tau. hehe.

Buat msa skg neh, Ann juz berbual2 dgn incik suami je lah ;P mmg kami bdua neh stiasa bhubung satu sama lain. heeeeeeeeee.. Padahal duk satu rumah dh pun. kikiki. Tapi walau duk srumah, malam je la incik suami ada kan...

Mengada-ngada ;P haha..


4 comments:

norien arshad said...

penah donlot whatsapp ni kat fon .nokia c6-00 ... mmg la best bile ad tenet ..free je .tp time xd tenet n kite x text ngan sape2 pown die tolak kredit .2 yg terus delete .ta nak pakai dh huhu

Nik Nurehan said...

hehe. yeap kena ada line tenet baru blh. jadi x de baik guna sms shj. bg yang ada line tenet. dh bayar yg itu tiap2 bln, jd guna la whatsapp ;P

Siti Nurhayati Dollah said...

Best sangat guna ni. Hihi.. jimatkan bil ;)Barulah berbaloi bayar internet kan huhu.

Nik Nurehan said...

ya betul ;P leh la kita bebual2 slalu. walau di mana shj brada. keke. sbb hp kn stiasa di tangan.