Wednesday, November 23, 2011

Seringkas yang boleh!

Sabtu, 19/11/2011

Kami bdua ke Hospital Pakar Perdana yg sgt2 la bdekatan dgn rumah. Jalan kaki pun pun blh tp eksyen mau pegi dgn kereta oke. heeeeeee..
Sesiapa yg biasa ke rumah, pasti tahu akn jarak hospital dgn rumah ku ini. kikiki.

Bermula la sesi mengambil darah, test air kecing utk menguji tahap kencing manisku. oh ya kena minum air gula/glukos oke. heeeeeee. manis tp tak leh la minum snafas disbbkan sgelas ok. manyak tu. keke. takde la terukk sgt spt dkatakan. kiki.

Bedebar2 jgk rasanya tapi alhamdullilah, takde pulak pnyakit yg mnakutkan itu. tett!!! buat masa ini lah harap2 ari esok pun x de jgk. heeee. takut tu takut tp x reti nk control mknan2 manis. kiki. shedappp bkn!! 2x test darah n air kecing. dicucuknya sbelah kiri dan kanan.

Alhamdullilah kdudukan uri,bayi, jantung semua nya bkeadaan baik. Doakan babyku stiasa dlm keadaan baik yerp kekawang.

Jantina? Masih tidak diketahui. Heeeeeeee agak pemalu babyku ini. hehe. asyik menutup shj kmaluan nya. hehe. Nampak gaya bulan depan plak lerrr kita scan sama ada lelaki mahupun perempuan. heeeeeee.. Kali ini gayanya tetap sama, dalam keadaan menunduk atau dlm kata lain, duduk scara sujud. heeeeee..

Berat badan? Agak melampau!!! Naik bkilo kilo tsangat la over!! heeeeeeeee... Mcm mana neh. Nk kurangkan confirm x blh punya. Harap2 bila cek bln depan x de la naik byk sgt. Tensionn!!
Ye lah bln lepas mmg manyak giler mkn, x dinafikan. asyik lapar. 12am pun lapar kruk krek shj. heeeeeeeeee. Akan ku cuba kurangkan bab2 mkn ni. Alhamdullilah bsyukur krn tiada alahan shingga hari ini, tiada masalah dari segi mkn jgk.

Spt sebelum2 ini, diberikan obat asid folid bcolour orange. heeeee..

Apa lg yang mau dibebelkan ya? Hurm. Ternyata ke hospital swasta pun lama jgk utk menunggu giliran. aish. sakit bontot2 ni menanti oke. heeee.. Biasa la nunggu turn. Jadi next month pastikan datang awal dan menanyakan angka giliran oke. x perlu tunggu2 di situ. hehe..

* x shabar menunggu hujung bln 12. mau jumpa itu doc ;)
* x shabar utk scan melihat keada babyku tcinta. heeeeeeeeee.. LOVE YOU!

2 comments:

ibuhebat said...

Memang seronok kan time nak check up.. nak 'jumpa' baby.. hehe

Nik Nurehan said...

tu la. haha. alahai skg ni leh 'jumpa' skali sbln shj :( rindu!! kiki...