Sunday, October 09, 2011

15W 3D pregnant

Asalamualaikum. Hi semuanya. Bertemu kembali. Heeeeeeeeee..
Kali asyik post entry mengenai bkongsi ilmu tapi kali ni nk bkongsi cerita lak. keke.
Alhamdullilah, pkembangan my baby agak baik & bjln dgn lancar. peh penat jgk bila kena tunggu hampir 2 jam ok. Biasa la menunggu turn. walaupun di hospital swasta tetap kena menunggu turn sbbnya appoiment tidak dilakukan mengikut jam tapi mengikut giliran. atas nasib la beb...

Mengikut kata doc, dijangka akn bsalin pd phujung bln march iaitu 29hb. Heeee.. kami bdua ni dh la celebrate besday bulan august nampak gaya ank mommy n daddy ni tlbih awal la iaitu bln march. kekekkee. takpe cayunk!! ;P insyaALLAH every year kita wt besday party for you ok, x kira besa or kecil kecilan. kikiki..

Suka giler bila incik doctor mula 'scan' my perot yg besar ini. kalau scan neh boleh la kita melihat keadaan baby di dalam perut yg berisi ini kan. aaaaaaaaaaargg!! suka nya ok. Baby ini sgt bagus. Kelihatan baby ini sedang 'sujud' atau meniarap. kalau incik doc kasi tau yg baby ni tgh 'sujud' lah. Nampak kepalanya, jantungnya, tulang belakagnya,punggungnya begitu jgk kakinya yg bgerak. tapi dalam peringkat 15 minggu 3 hari ini, kita sbg mommy blum dapat merasakan pegerakkannya walaupun si baby mula bgerak. Ukuran size baby diukur dr kepala shingga punggum skitar 10 cm. keciknya ank mommy kan. heeee. ala baru lg ;P

Dlm masa sbulan lagi, pemeriksaan slanjutnya akan dibuat. adeshh itu yg xbrapa best n risau. sbbnya nk test kencing manis tau jd kena minum air gula. next appoiment pd 19/11/2011 iaitu shari sebelum MIL/FIL pulang ke Mekah. jdnya kami semua akan berangkat ke terengganu pd petangnya lah disbbnya pg tu kami bdua kena ke doc itu pemeriksaan baby. heeeeee..
Pd malam sebelum jumpa incik doc, Ann disuruhnya utk bpuasa. aiyak kalau lapar camne la ek, skg ni mudah giler lapar tgh mlm. keke. hurm. pd mlm itu hanya leh minum air msak shj.

X sabarnya nk melihat baby lg ;P rasanya nk jerk perut ini discan slalu. kuikui..
Pasi korang2 tetanya akan jantinanya. heeeeee suprise. kuikui. no lah! belum dapat diketahui lg, insyaALLAH next pjumpaan dgn doc nanti akan dikasi tahu. yeayy!! x de kesah lah lelaki atau perempuan, asalkan sehat & cukup sifatnya tanpa sbarang kcacatan. Itu yg Ann doakan. InsyaALLAH.

1 comment:

AKO @ retna said...

musti dah x sabar nk tgu baby kuar kan :p

take care ann ;)