Wednesday, September 14, 2011

No More Heels..

Bukanlah penggemar kasut bertumit tinggi, hanya sekali sekala gatai beli kasut tumit tinggi sekadar mengada2-nak-nampak-tinggi. Haha.
Stakat 3/4 inches tu ok lah. lebih dari 5,ai rasa x confident kut, donno x pernah try lg. keke.
Skg ni pakai heels yg dibeli masa kawen ari tu, brand murah aja, lewre. Tsangat slesa ok.
Lagipun ia ada bling2 di atasnya, sgt comel bg ku. Suka sgt memakainya slain memakai kasut croc yg agak lama itu. Nk kasut croc baru bole?? dh tsangat buhsan memakai yg lama ini.. Huuwaaa..
Hari ini, Ann memakainya spt biasa, apa lagi ditegur oleh my mum, x perlulah memakainya. kcuali ada kduri kendara yerp. stakat nk ke kedai or dekat2 ni x yah lah. utk kselamatan tjamin elakkan dari memakai heels. Sobsob..
Jika wanita hamil terjatuh, maka tidak saja akan membahayakan dirinya tapi juga janin yang dikandungnya.

Sesetengah wanita mengandung saya perhatikan masih memakai kasut bertumit tinggi . Memang kasut bertumit tinggi membuatkan anda kelihatan menarik tetapi ia kurang sesuai di pakai atas faktor kesihatan dan keselamatan.

Selain risiko kaki terseliuh sewaktu berjalan kerana kandungan yang semakin membesar, kasut tumit tinggi menyebabkan pinggang anda berasa sakit kerana terpaksa mengawal badan ketika berjalan.

Amalkan memakai kasut yang lebih rendah sewaktu mengandung dan tidak terlalu ringan supaya anda selesa ketika berjalan.

Yang sehsuwei dengan ibu hamil
comfort, no heels, no wedges, no no no
yang penting ai mau tapak itu yang empuk-empuk sahaja
hahahahahaha…

5 comments:

nick dot anis said...

nice entry to share

ch@ said...

kita sukaaa kasut flat mcm kasut ballet tu. tu je la drpd sblm kawen sampai dah beranak pinak. heels pakai time dinner or terasa nak memakainya. syg juga beli mahal tapi tak pakai.

Nik Nurehan said...

cha : sbenarnya yang flat tu la yg slesa kalau nk g jejalan kn cha. eksyen je nk pakai yg heels tu ;P hehe

ch@ said...

kalo pergi shopping better pakai flat, toksah la berangan nak shopping dgn heel. mmg tak berjalan la gamaknya.

Nik Nurehan said...

jalan tu jalan cha. cepat lenguh! haha...lelama jd malas nk duduk. keke