Monday, September 05, 2011

The good news to share with you is....

baby glitter graphics


Hehehe. So I did 4 at home pregnancy tests, They all showed up positive. OMG I'm pregnant! Opsss alhamdullilah dgn rezki yang diberikan: I'm finally 10 weeks pregnant. Expected to arrive around 29 March 2012.

Rezki Rezki lepas kawen terus melekat/menjadi. Semoga slamat shingga melahirkannya. InsyaALLAH. mendoakan kesejahteraan saya sepanjang proses mengandung sampai la bersalin nanti..doa kalian amatlah dihargai...semoga saya sentiasa sihat,cergas,aktif,baby pun sama sihat sempurna semuanya sepanjang tempoh ni..aminnnnn.. Semoga semuanya dipermudahkan..

Camne leh tahu pregnant...?
Hurm, slepas kawen tu period dah x datang2 tau. stop terus gitu. Incik suami mmg dah rasa bini dia pregnant. kalau pregnant mcm mana, kalau x period tu sbb pregnant kut. Ann plak kata x lah, kalau pregnant mesti ada alahan muntah2 kan. keke. slalu nengok tb cam tu ;P
Smemangnya an rasa sehat jerk, x de rasa loya2 pun. Mesti la an kata tidak, tidak hamil lorr. Lgpun x nak yakin kan diri yang diri ni mgandung risau kut2 frust2 jerk.
Lepas shari shari, period x datang jgk tau. Mula la pelik. Terus kami beli tester mahal murah di watson/guardin. Skali beli 3 wooo.. hehehe. Ketiga2 menunjukkan positif. line dua tu mmg clear giler. takde nampak gitu2. mmg confirm pregnant. teruja giler ah x sabar nk jumpo doc untuk mgesahkan.

Kami skeluarga dh tahu sblm puasa lg tapi saja2 la tak mo berkongsi atau umumkan di dlm blog la. lg pun msih awal kan. ye lor, baru first cek di clinic pakar An-Nisa Kota Bharu.
Diberikan asid folid utk menguatkan rahim. Setelah sblm bpuasa & myambut raya, kami skali iaitu sabtu lepas kami bdua ke Hospital Pakar Perdana yg sgt bdekatan dgn rumah untuk bertemu Dr Awang Nila. Alhamdullilah baby dikatakan sgt baik. Seronok bila melihat baby kita bergerak ok. Sgt teruja bila nampak bdnnya, kepalannya, jantungnya, tangannya. hehe.. Rasanya tak sabar lg nk ke hospital lg. hehehe..

Tup2 timbang berat bdn sudah pun mula naik ok. takut!! kalau sblm kawen 52kg shj tapi skg sudah mencecah 55kg woo.... huwaaa. doc kasi 10kg jerk naik. jdnya skitar 65kg shj bila bsalin nanti. risau pulak kalau baby itu membesar susah mau kuar kan. arrrrggg!!!
Control Ann, control tapi skg ni mmg x leh nk control lansung. Sumer menda teliur lebih2 br lepas puasa kan. Semua menda nk mkn. kekkekee.. (ala dh puasa lama benor x mkn kenny rogers,kepsi,mendi,A&W bla bla bla) hehehe..

Alhamdullilah tiada alahan yang Ann alami stakat ini, cuma I felt extremely sleepy. yeap yeap. jadi lembab giler. mau tido jerk. Dah la orangnnya mmg malas pun, bila berbadan dua menjadi2 lor. kekeke.. (amik kesempatan) kuikui. Tido! Tido! Tido!!

Kalau korang sudi boleh la share2kan tips pemakanan yang sehat,sharekan pengalaman atau tips2 menjaga kandungan anda dgn selamat. yeap lah first time kan, baru2 lg risau jgk.....

Tsenyum riang......

8 comments:

AKO @ retna said...

wah TAHNIAH ann...
!!!

tahun depan beraya bertiga la plak ye :p

Nik Nurehan said...

Timer kaseh kak ret! heeee..
insyaaLLAH tahun depan raya btiga, btambah ahli rumah ni jadi blima. keke. sblm2 ni betiga,skg brempat esk2 blima. kekeke.

Doakan Ann ek.

tapi risau/berjaga jaga jgk la. Kandungan msih awal/baru kan.

Sis-Lin said...

kalau betul2 bersalin 29hb Mac tu..sama la besday dgn anak Lin, Yana..heheheheh

Tahniah Ann! take care dan byk2 rehat ok.. :)

Nik Nurehan said...

wah ye ker. keke. doc jangka 29 march 2012 tu la. tapi doc kata seelokknya bsalin 15 hb ke atas la. cukup sifat/matang.
kiranya bln 3 tu ok lah. jangan bln 2. kalau bln 2, doc akn kasi obat kasi tahan dr bsalin. kut2 bmasalah.
doakan Ann,lin. Takut! mmg la skg ni rilek2 aja. keke. Kmudian hari....

Sis-Lin said...

Ann..bykkan minum air masak..mkn kismis dan juga kurma utk kuatkan rahin...tp baca doa la sebelum nak makan tu agar baby dan kita sihat dan selamat nak bersalin..

juga amalkan ayat nabi Yunus tu ye..nnti masa nak bersalin baca byk2 kali ayat tu..bole mudah nak bersalin..lin amalkan ayat tu dr anak no 1-3...insya'allah semuanya baik2 aja ann...

jgn takut ann nnti tkt darah naik...kena relax dan bertenang aje...kebanyakkan org takut sbb ada prob HB bila ngandung... :)

search aja di IT tu, petua, pahtang larang dan menu sihat ibu mengandung :)

Nik Nurehan said...

LAA ILAAHA ILLAA ANTA SUBHAANAKA INNII KUNTU MINAZH ZHAALIMIIN (Tidak ada tuhan yang berhak disembah kecuali Engkau, Maha Suci Engkau, sesungguhnya aku adalah termasuk diantara orang-orang yang berbuat aniaya).

Sis-Lin said...

Yup[ ann....lin amalkan surah ni la..sbb dgn ayat ni la Nbi Yunus tu dpt keluar dr perut ikan Nun tu kannn.. :)

insya'allah dgn izinNya semuanya selamat...

Nik Nurehan said...

insyaALLAH lin, an akan amalkan slalu. lg pun x spanjang mana. mudah ingat di mulut, insyaALLAH.

trima kaseh lin!