Wednesday, August 24, 2011

RAYA preparation! :)

Korang hampir tiba, persiapan raya bagaimana? dah settle atau tinggal beberapa % jek lg.
Pasti ada jgk yang x buat apa2 persediaan lg. jenis yg suka last minute shopping. wah! pening pala time2 gini. confirm brebut/ramai org/kurang pilihan kalau ada plak x de size utk kita.

Raya tahun ni agak best sebabnya raya tahu ini bstatus isteri. Yeayy!!
I dah kawen dn mempunyai incik suami yg sgt pnyayang. acececcece.. bodek tp knyataan loll..
Raya preparation agak simple2/gtu2 shj. x de la shopping saka shinggakan senget bahu2 nk membawanya. huuuuuuuuu.. beli apa yg patut je pun.
X kan la mau serba baru kan. kan. lain la korang kemungkinan berpedapat harus suma baru.

1. bling bling - alhamdullilah ada rezki lebih bulan ini! ;P
2. baju raya - 2 lai ( kurung modern dibuat sblm kawen tp lum dipakai & kaftan/jubah yg baru shj beli ari ini, 24 august 2011 ) pasti sgt hawt + vogue gitu...wuwuwuwuuu~
3. baju kemeja - ada la selai bepetak2 merah hitam/kelabu.
4. kasut raya - pakai yg ada jerk, masih baru. br pakai skali dua.. heeee..
5. handbag - pakai je coach yg dibuat hantaran masa kawen ari tu.
6. tudung - pakai je yg mana ada.
7. jam - pakai jerk jam tissot yg dibuat hantaran masa kawen ari tu jgk. heeeee..

*Jd x de yang baru pun utk raya thn ini, cuma shelai baju & bling2 di tgn. kuikui.....

*Agak2 apa lg yg perlu ditambah ya..?? any idea utk lebih tampil bergaya ;P

Kalau untuk incik suami, harus la bersliper baru, berbaju mlayu baru & berkemeja batik baru.
tapi belum dibeli lg, agaknya kalau sempat mau beli ini petang lor. kang x pasal2 x de size/colour plak. Harap2 smpat lg ke bazar buluh kubu.

* Pdahal pg td dah beli ke bazar tp servey2 shj. mgader x mo beli lg. bila dh balik haaa baru rasa mau lah. kuikui....


Tema hari raya untuk tahun 2011 ini, which is purple colour...i love it so much...yeayh~ :)
I just realize that i'm so in love with purple lately...
and i think i become a purplelicious person..huhuu~
I dunno why...but i rase purple itu sangat chomel...auww. kuikui. kalau sblm2 ni pantang jek tgk colour pink tauu..... sama my mum/incik suami pun dh complain2. x de ke colour lain daaa....

Walau suka pink tp time kawen dh mula start pilih colour purple. Sbagai bukti time psandingan memilih colour purple oke!! heeeeeeeee......

5 comments:

NormaLiza Mah said...

DAH SIAP DH UTK RAYA ERK..
ermmm good.
drop by klik2 iklan n baca entry.
moga berjaya dgn nffng..
sama2 singgah2 n klik iklan..
salam persinggahan

Shaizhar said...

ye ye ye.. welcome to purple fans club
he he he

ken said...

all the best with the preparation.. happy holidays :)

Razer said...

Bestestttt of luck for the prepration... God bless!!

Auto Transport in USA offering best auto transport rates for open and enclosed door to door auto transport & car shipping services.
For more details please visit: Auto transport

Melisa Marzett said...

We don't know each other, but I'm a huge fan of your work. The cadence of your writing is like a heart beating; it's just gorgeous. I also stopped by to mention that any type of academic home work can be tackled and implemented by one of our specialists!