Monday, July 25, 2011

13 JULY - 16 JULY - HoneyMoon Part 1

Assalamualaikum..

ned upload pic honeymoon de langkawi.
besh giler honeymoon kat langkawi. hey korang bkn bermakna honeymoon ni kena bkurung dlm bilik jerk okey. heeeee :p gatal. hehe.
manyak jgk la aktiviti kami lakukakan. banyak ke stakat ke underwaterworld, shopping choc, mkn ikan bakar di rest nelayan, ke dataran helang & ke 3 pulau dlm masa 1 hari? huuuuuuu.. jangan luper smpat jgk merasa cable car & brada di puncak. heeeee...
ok lah dgn 4 hari 3 malam tu. kalau dapat ke sana sminggu belum tentu dapat pegi semua tempat tau. walaupun langkawi tu x de la sbesar mana pun. keke.

opss cakap2 mgenai langkawi.
Kami dari kota bharu ni bertolak ke penang dulu cuz kami amik flight dr penang ke langkawi.
heee.. knapa dgn kreta x terus amik flight dr kb ke penang. bkn kata nk mjimatkan duet ticket tapi kalau ke penang dgn flight camne mau jejalan skitar penang ya..? x kan nk sewa keta aja or amik cab je nk kemana2 kan. adoi x best lor. dh btahun tahun x ke sana mau terbang bebas. ikot suka nk jejalan kan. heeee..

Bertolak la kami ke penang skitar 1 tgh hari. itu pun singgah2 dulu ke stesen minyak(isi kasi penuh, kasi angin itu tayar keta) mau jgk dikira btolak jam 1 lebih/2 jgk la dr kb ni.

Alhamdullilah kami tiba di penang skitar jam 6.30 petang. alhgamdullilah perjalanan kami bjalan dgn lancar. hurm skali jerk kami stop di banting utk ke toilet. heee.
Spanjang perjalanan, ann tido jerk. sian incik suami kan ;P teman beliau berbual kejap2 jerk.
Ann neh jenis sakit pala&mabuk skit kalau pjalanan jauh ni. x dapat nk neman lor.
Di penang kami menginap di Eastin Hotel bsebelahan dgn Queeensbay Penang. Heeee..
Senang giler nk cari hotel ni. Hotel ni betul2 di tepi jalan besar ;P
Utk hotel ini kami amik Executive Club room. tapi yg tinggal hanya hillview shj. sobsob sedey! Nak wt mcm mana kan dha full terima seadaanya lah. heeee price utk bilik neh, rm 522 utk satu malam.
Eastin Hotel Penang enjoys a prime location just beside Queensbay Mall, Malaysia’s biggest shopping and entertainment centre. Only minutes away from Penang Bridge and Penang International Airport, it is a convenient place to stay for visiting tourists and business travellers.
Eastin Hotel Penang
1 Solok Bayan Indah, Queensbay
11900 Bayan Lepas, Penang
Malaysia

Phone Number: +604-612 1111
Fax Number: +604-612 1199
Tapi kenapa kami memilih Eastin hotel? Disbbkan dgn dekat dgn Queensbay utk kami ke GSC utk menonton transformer & dekat dgn Airport Penang.
Haaa salah satu sbb nk ke penang utk tgk trasformer, alhamdullilah keinginan incik suami utk menonton dpt ditunaikan. heeeee. dan itu pertama kalilah Ann masuk tau!! haaa jgn gelak!! arrggggg!! Oke oke Ann mengaku x penah masuk tau!!!!!!! First time oke, excited giler!! Heeee.. Malu ;P

Movie utk ari tu bmula 9.30 malam. Abis jerk terus balik ke hotel utk tido! cuz pepagi lagi kami perlu ke Airport lorr. Huwaaaa kang x tbangun jawabnya tetinggal flight lor... huwaaa tidak!! tidak!!



2 comments:

dhiera said...

salam perkenalan~ hopefully, belum terlewat untuk ucapkan tahniah dan barakallah~

Arenyss said...

hikhik..sweet la..congrats anyway! :)