Wednesday, June 22, 2011

Putih Bersih Konsep Restoran Wau

Restoran Wau di Jalan Tengku Petra Semerak, Kota Bharu, Kelantan

Restoran Wau meupakan sebuah restoran yang menyediakan juadah istimewa seperti roti tempayan,capati,masakan thai,masakan chinese,masakan panas,western food.

'Bayangkan roti canai, roti tempayan, capati, roti nan, roti tisu yang aromanya cukup menyelerakan dihidang dalam pinggan putih bersih, suasana pula tenang, selesa dan sejuk nyaman atas kerusi empuk namun.
Lokasi premis perniagaan yang strategik, dikelilingi bangunan kerajaan dan sektor korporat antara kelebihan Restoran Wau pantas meniti dari mulut ke mulut menyebabkan ia dipenuhi pelanggan setiap pagi dan tengah hari.

Dibantu 35 pekerja yang memulakan operasi seawal tujuh pagi sehingga 1 pagi, penampilan baju T putih dan rekaan huruf wau berwarna hijau jelas mempamerkan kebersihan amat dititikberatkan di restoran ini.

Pandangan juga tertancap kepada dekorasi dalaman restoran yang serba putih di bahagian dinding, lantai dan syiling dengan pemilihan mar mar berkilat cantik.

Perabot dibawa khas dari Bali, Indonesia menumpukan rekaan kerusi santai dan meja yang juga berwarna putih. Bentuk meja bulat dan empat segi disusun atur berselang seli bagi mengurangkan kebosanan terutama pelanggan tetap.
Honey Dew Special! sungguh special. siap tanya air apa ni. hehe. di luar jangkaan oke! ingatkan special dlm gelas ke apa. nah amik!

Mmg bpuas hati lol. sgt kelainan. keke. suasana di sana agak tenang & best. mkanan dia sgt oke! atas slera masing2 jgk la kan. Service mmg cekap, mkanan pun cepat jerk smpai. pkerja/pelayan agak rmai. pelanggan pun x henti2. kuar masuk! sgt slesa loll! Skali pegi nk lagi! heeeeee ;p

2 comments:

sarah mohamad said...

Sedapnyaaaa. Nanti balik kg nak try lahh hehehe

jarlee said...

kat mna yer restoran ni?