Sunday, May 08, 2011

“Happy Mother's Day" to all the mums out there!

Happy Mother's day!!

Selamat Hari Ibu buat semua ibu-ibu di Malaysia dan seluruh dunia. Terutama sekali kepada ibu ku, Nik Rosnah Nik Hussin, kerana bersusah payah menyara dan mendidik ku.

Sempena hari ibu, cik An mgambil kesempatan utk membeli cakes di secret recipe.
x sah kalau hari2 penting cam gini x membeli cake. keke. kalau tidak jangan harap la mau membeli okeh. mesti korang2 dh sambut pepagi lagik kan. lain pulak dgn cik an, petang2 baru nk beli. jawabnya tinggal beberapa pilihan shj lah. memula ke secret di kbmall. huhu tut2 tinggal sjenis jerk tau. x rasa nk mkn cake yang ada tu. terus cik an ke tesco. bharap/bdoa smoga kek di sana still ada pilihan. huwaaaaa kalau tidak nanges oke!

knapa beli slices2 shj x beli sbijik? aiyorrrr siapa mau makan byk2 ek..? mgambil masa jgk kalau nk abiskan sbijik lebih2 kami ni btiga. kang x pasal2 menggemuk/m'ternak lemak pulak. dah la tgh diet gitu2 ni. muahaha. diet gitu2? boleh ekk? haha. maksudnya x leh la mkn tlalu over. mkn boleh tp sndiri ingat lol. hari bahgia sudah x lama oke, kang x pasal baju yg di tempah x muat. adoi malu! kalau dikecikkan x per, tp kalau perlu dipebesarkan x pasal2 pp mula tebal! kekeke.

di tesco kb mmg manyak pilihan tp tekak ni trasa nk mkn cake tbaru je. hurm confirm la takde. iya lah dah kui 5 mana nk cari kek yg best2. kira ok lah choc mud ada ek!! sbbnya choc mud cake ni dikira peberet kami btiga. tapi cik an sgaja beli extra satu slices iaitu stawberry marchallow. hihi. gatal je nk beli 4 slices pdhal rumah ni msih btiga! kuikui.......

Korang2 pulak bagaimana dgn hari ibu? mestiii meriah kan?? cik an??
Spt biasa la blanja mkn2 di horizon dah tu beli cake. simple bukan?? tahun ni x de bunga2 tau!! itu lah beza nya hari ibu utk thn 2011. tanpa bunga!! huhu...

* mak cakap x yah beli bunga2, simpan duet utk wedding nanti. mak cakap tul2 ni! x memain. anak mjawab : okey mak!! ;)

Chocolate Mud Cake
Filled with semi-sweet and smooth creamy chocolate fudge

Strawberry Marshmallow Cheese
Rich strawberry glazing on top, marshmallows sandwiched in between layers of cold cheese and baked cheese with a crunchy biscuit base

No comments: