Wednesday, January 26, 2011

Money Guess

lagik2 contest! alhamdullilah skg ni murah rezki, datang bgolek jerk. hehe. x abis2 datangnya incik contest kpd saya. saya suka!! x smestinya kita kena menang dlm sesuatu2 contest kan. kalau ada rezki/peluang utk menang, alhamdullilah kalau x de trima shj. keke. anda tlh mcubanya dgn tbaek ok tp lebih myebelahi org lain, redha aja. hahaha. apa la yang cik an bebel2 ni? entah! kuikui.

contest ini disediakan oleh kisahcreativeheart. tapi cik an dpt contest ini dari salah seorang pserta 'money guess' iaitu incik shaizhar :) trima kaseh incik shai krn sudi memberi peluang kpd cik ann.
bila tiajuknya mgenai money guess. maksudnya mesti la mgenai duet kan. teka duet??? anda sukakan duet?? smua org/tiop manusia sukakannya. tanpa duet idup x bmakna. hihi. jgn plak jadikan diri anda sbg mata duetan! x elok tu!!
  • Nama pertandingan ini ialah Money Guess.
  • Tarikh mula ialah pada 25 Januari 2011 hingga 15 Februari 2011. (br start kelmarin)
  • Apa yang perlu anda buat ialah meneka jumlah duit di dalam gambar dibawah ini. (saya cuba)
  • Anda hendaklah tag at least one person. (kalau lebih takde kesah kan)
  • Mestilah Ada banner " Money Contest " di post untuk jawapan dan slidebar blog anda dan banner itu boleh link ke post ini. (Baik)
  • Kalau dah beri jawapan, jangan lupa tinggalkan link di comment post ini yup. Nanti saya tak tahu. (Baik)
  • Gambar ini telah dirosakkan untuk menyusahkan lagi pengiraan. (aku buat berlayer2). (wt saya keliru)
  • Untuk mengikuti perkembangan contest ini, anda perlu menjadi follower blog ini dengan IKHLAS. (Boleh)
  • Hadiah akan diberikan untuk 2 orang pemenang sahaja. (utk smua pemenang x boleh ker?)
  • Pemenang yang meneka jumlah dengan tepat sahaja akan mendapat hadiah berupa RM60.00. (Lumayan)
  • Jika tiada peserta yang dapat meneka dengan tepat, pemenang akan dikira pada peserta yang meneka jumlah yang paling hampir sahaja. (Baik)
  • Pemenang pertama ialah RM50.00 dan kedua ialah RM30.00 dan akan di bank in pada akaun bank anda. Kalau ada CIMB lagi bagus. hehehhee.... (sememangnya ada, cimb/maybank)
  • Jikalau terdapat ramai pemenang, iaitu jumlah mereka sama, saya akan memilih peserta yang terawal sahaja. (Bahaya)
  • Senang sahajakan? Bukan senang nak dapat duit nie. So join lah contest ini yup. Semoga berjaya. (insyaALLAH)
Duit ini diatas permukaan meja. Berapakah jumlah kesemuanya?

Jawapan dari Nik Nurehan : RM 187.70

duit rm50 - 3 keping,
duit rm10- 3 keping,
duet rm5 - 1 keping,
duit rm 2- 1 Keping
duit 10sen - 50 sen,
duit 20sen - 20 sen,
Total : RM 187.70

Jadi disini, ann nk tagged, hurm, sapa ye (eh menang kena blanja an okeh) hahaha

2 comments:

lovelyfana said...

adessshhh.. tengs again an.. kne bukak mata besar2 nih..

Nik Nurehan said...

hahaha. perhatikan betul2 ye.