Wednesday, January 26, 2011

Mgenai Cik Ann! Serba sdikit shj oke!

New phote, 26/1/2011 ( fresh dari whiteberry )

bluuurrpp! bluurrppp!! td cik an ada tbaca kat chatbox, my frenz ana(http://karetgirlhepi.blogspot.com) kenakan 'tagged' tau! ingatkan tag mcm biasa2 jerk. ala mcm sblm2 ni tapi kali ni lain okies. bila bc2 kt entry nya wah ada soalan2 la pulak. dubdab2. harus jujur atau kelentong2 skit ni? kekeke.
takpe2 cik an akan memberi kerjasama dan sdaya upaya mjawab sgala soalan yg diberikan. hurm agak2 soalan mcm mana yerk? sesama kita lihat soalan serta jawapan ikhlas dari ku! jeng!jeng!jeng!

1. Status saya sekarang
rasanya korang2 suma dah tahu kut jawapannya. x leh nk tipu2 tang ini. x baek ok menipu! hehe. seorang tunangan kpd seseorang yg dicintainya. boleh jawab gitu? hihi

2. Tentang diri ku.
haaa nk citer pasai apa ek? anak tunggal. msih ada ibu dan bapa tcinta. over manja & mengader. seorang yg sensitip dlm kata lain mudah menangis yerk! haha. so jgn jahat2 dgn saya kang2 i nangis baru u gelebah. hihi.

3. Nama Gelemer.
wah i ada nama glemer ker? smenjak bila plak ni. x penah glemer pun. huhu.
nama mana boleh? haha. juz call me ann/nik. tapi kalau ann tu trasa dekat skit. nik tu umum. tapi x de kesah ann or nik. nurehan? auchh jarang sgt org panggil cam gitu.

4. Nama betul.
ada nama tipu2 ker? nama saya nik nurehan binti nik hassani. haa begitulah tcatitnya di dalam ic! yaa betul!

5. Umur???
adoii sensitip la soalan ini. agak berumur sudah! x mo jawab bole? kuikui. thn 84, memandai la korang kira yerk. dr tadika blaja 1,2,3 kan. lalala.

6. Besday saya.
tanya2 ni nk kasi adiah ker? lalala. x kasi ann majokk!! 30 August.

7. umah saya.
saya tinggal di kota bharu, kelantan.x perlu address2 la yerk. x mo jemput korang dtg rumah pun. hahaha. jahat nyer :P

8. keje saya.
mjalankan biznes online. sesapa yang blum terjah/kenal lg. jemput la singgah cuci2 mata. kalau bkenan leh la cuba selai dua ok. keke. nk lebih lg i suka! hihi.
http://www.an-wardrobe.blogspot.com

9. saya suka.
saya suka akan tunang saya. haha. boleh jawab gitu? saya suka abiskan duet tabungan. sedangkan duet dlm tabungan bkn nya manyak mana. ader jek abiskan, ader jerk abiskan. x penah boleh simpan manyak2. camne nk kawen neh. huwaaaa! sumbody help me. sponsor RM XXXX bole ? haha. sikalang neh suka sgt dgn cool blog. ari2 nk minum cool blog! ada jerk wt entry mgenai cool blog. haha. opss hari ni x minum cool blog pun :P haha.
suka main mukabuku. dr pagi hingga ke malam on fb, x reti2 nk sign out! hihi

10. say x suka.
x suka bila x bduet maksudnya bila purse tu kosong tanpa duet. x de manyak skit pun jd lah. hehe. asal nampak duet. wahh mata duetan kan saya ni? hey! no lah. hehe. x suka org x dgr ckp saya, x suka org x mo dgr cerita saya. haha boleh gitu??? org je kena dgr, diri sndiri malas nk dgr. hahaha. terukkkk!! :P

11. saya seorang
seorang yang gemuk tapi sweet. haha. perasan lebih!! saya yang gelap tapi manis. saya yang kiut tp comot. haha. yang pasti saya kuat berangan. angan2 itu bagus baru la kita ada rasa nk capai sesuatu. jd berusalah kita utk mgejar angan2. biar tcapai ok. tapi kalau diluar kmampuan nk wt camne. hihi. seorang yg suka bcerita! seorang yang ckp manyak. seorang yg pentingkan diri. org susah x pe, jangan kita? eeeeeeeeeeeee ada ke pulak. dush! hahaha

12. tentang blog ini
mcm2 dari segi peribadi tp x de la mlampui batas, ada jgk menda2 yg x leh cerita kan, mgenai psekitaran, tempat mkn, bla bla. mcm2 lah!

13. dunia blog
sgt myukai krn mcm2 yg kita dapat dari blog ni. mcm2 cerita yang dikosi oleh para blogger di mlaysia/di luar. boleh nambahkan kenalan, pgalaman, pelanggan! hihi

14. nsihat kepada kwn2 yg baru bjinak dlm blog
hurm apa yerk. nasihat? x de pandai. serba kekurangan apa yang boleh ckpkan jadilah diri sndiri. x kiranya anda x reti bebunga2, ayat yg chantek tp ia dari hasil penulisan anda.

15. apa yang best dgn blog ini?
apa ek?? spatutnya anda la kasi tahu apa yang best. anda yang boleh menilai nya bkn nya diri sndiri. hehe. susah nk jawab kalau blog sndiri ni. mesti la kata best. suma best. dari segi layout, dari segi entry, susanan nya. hihi. yg tbaekk nya slalu update!

16. smpai bila nk menulis blog?
smpai saya x larat nk bkata2 dh! hihi. x de limit. shingga saya msih tdaya diberikan kesihatan yg baek dan umur yg panjang.

17. 5 org kawan yang nak ditag
sesiapa yang sudi mlakukannya. boleh? cukup 5 ok lah. haha. mcm x leh plak kan. sapa yang rasa x sibuk. x de menda nk tulis boleh la wt entry ini kut! hihi.

a. SIS LIN
b. CHA
c. KAK RETNA
d. NUR HAFEEZAH MIOR
e. ERIN

Slamat menjawab soalan2 spt di atas yerk! good luck bebeh. bye bye!

8 comments:

Deeyaudeen Sabri said...

sy pun suke berangan :)

Nik Nurehan said...

bestkan! haha

Nurul Faezah said...

Semoga cpt ke jinjang pemin ek! hik3~ sweet!

AKO @ retna said...

ok jap kita jawab hehehe ;)

Nik Nurehan said...

nurul faezah : doakan kami ye. trima kaseh

Nik Nurehan said...

kak retna : baikk! pasni an mau terjah.

ch@ said...

wow, namaku kah itu? adehhh.

Nik Nurehan said...

cha : iya la! sapa lg. an ada sorang je kawan nama cha. haha