Wednesday, December 29, 2010

celcom oo celcom...

Gamba 10 hari yg lepas iaitu pd 19 december 2010.
Hati sedang bebunga2 okeh disbbkan incik tunangan bsetuju utk menambahkan service bb utk whiteberry sayerp! yeay.. ye lah apa gunanya memakai whiteberry kalau x nak tambahkan service/line utk bb kan. x de guna ok! wajib ada kalau nk memakai bb neh!!

Buat masa ini, cik an hanya menambahkan service di bwh line 5+1.
Agak mahal skit tapi disbbkan nk guna time tu jgk tpaksa la kan. mahal?? iyaaaa..
kalau ikutkan penggunaan cik an neh x sesuai utk jd ank di bwh line incik kery. tapi kalau nk buat tukar mgambil masa 3 hari jgk la. itu pun kalau system celcom itu bjalan dgn lancar.huh.

skg ni limit utk penggunaan cik an smanyak rm 150 shj. tapi slalunya dlm sbulan2 penggunaan melebihi dari itu.
utk line bb harganya asing.+internet harganya asing jgk. cik an juz amik internet rm 68(unlimited)
ada 2 jenis line internet sama ada rm 68 ataupun rm 98. hurm pada mulanya nk mbik rm 98 tp memikirkan hanya utk digunakan di phone so amik yg rm 68 udh lah!

utk penggunaan line cik an skg ni agak mahal disbbka satu minit call, dicaj 30 sen. mahal tu!!!!!
kalau kita jd 'ktua, 'ibu' line hanya 10 sen sminit sj. wahhhh bezanya rm 20 ok. manyak woooo!! patut la my bill naik mlabung/cepat jerk kena barred ok. haha.. owhh tidak! x best ni.

insyaALLAH akan btukarr. xmo dh guna 5+1 ini. bg yang kurang penggunaan luar elok sgt dh pakai service cm gini. kalau cik an neh buat biznes sndiri mana bole kan. ada jek nk call cust sana sini, sms cust itu ini. harus lah manyak guna skit!! harap2 incik tunangan besetuju utk menukarnya scepat mungkin!!

No comments: