Tuesday, November 23, 2010

Tips menukar id/username di FACEBOOK!!

http://www.facebook.com/profile.php?id=XXXXXXXXXXXXXX

x lawa kan kalau url kita cam di atas tu? nk bagi tau kt membe pun susah. main tukar email jerk. huh. x canggeh ah bagi url yg entah apa2 gitu.
nak tukar bagi nampak lebih chantek? meh sini nk share sumthing nga korang2 okeh.
ala korang kan suka bangat layan fb, x kn la slamanya nk guna url cam tu kan.

oh ya sblm tu meh cik an share kan link sndiri ok.

amacam? lebih lawa kan dari url sblm ini. lebih baik url itu dihiasi dgn nama kita dr num2 yang susah utk diingati.


1. memula korang log in ke account fb
2. klik account setting
3. korang tgk kt setting, dh tu tgk bahagian username


4. haaa apa tunggu lagik. korang masukkan saja nama yang korang inginkan, then save lah ;)
5. konfirm mjadi. Slamat mcuba!!

No comments: