Monday, November 08, 2010

Pizza Hut Kota Bharu!


Address : No. 3950A & 3950B Jalan Padang Garong, Kota Bharu, Kelantan, Malaysia

Sabtu yg lepas kami bdua ke sini utk mjamu perut yang tgh lapar mggila.. ye lah dari pagik x mkn kan. gini lah hari minggu kami. punya nk mkn bdua dgn manyak. so dr pagik until tgh hari mmg x mkn apa2 la. tut2 kui 4 br la dpt m bsama. apa tidaknya dh incik tunangan dapat lambat kan. tpaksa la menunggu!! mauu nyer cik an x bising suh dtg cepat la yang, cepat la. lapaq sgt dh ni! hehehe.

Kami sbenarnya x palan pun nk mkn pizza. bila kuar br la msing2 tanya nk mkn kt mana ek. mkn kt mana ek. paling senang jwapannya, mkn dgn mulut! muahaha. pdahal tanya mkn kt mana :P hihi.

Pd hari sabtu yg lepas, masa kami bdua sgt2 la terhad. dah la incik tunangan dtg lambat, my mum plak suh balik awal gara2 mau ke rumah mak sdara di lundang. nk tak nak, tpaksa la pulang sblm jam 6. so dh lalu depan pizza, kata bhenti mkn di sini je lah. hehe. x perlu pk2 nk mkn mana. lg pun incik tunangan dh lama sgt nk mkn pizza pun. ok la, kami singgah. Kami order set num brapa tah yang pasti set utk regular pizza super supreme. tut2 air pepsi nya tarakk cuz abis, jadi ditukarnya air lemon tea. aiyakkkkkk! enggak suka tapi nk wt camne tpaksa! benci benci!! x luakk pun gelas cik an. nk minum camne kalau tekak ni x leh terima kan.

keadaan didalam nya agak kurang la walau layanan nya bagus. kurang dari segi menu. apa yang kami nk suma nya x de ok. ingat mau extra cheese, x de. yang ada hanya pizza biasa. Pizza hut yg tletak di town kb neh baru jek siap renovations. jd paham2 la yerk bila br dh siap repair.. mauu nya bau cat. huhu. utk kami yg nk mkn di situ harus la ketingkat atas krn tingkat bwh blum siap spenuh nya. xde kesah pun bab ni. yang cik an kesah kan sgt. ya rabbi, time tu mau tkucil la pulak tutttttt erkk! tidakkk. toilet nya tsangat la kotor ok! adesh. x lalu, lebih rela menahan shingga smpai di rumah shj. hahaha. harap2 pihak pizza amik tindakan la yerk! camne la pkerja2 pizza mggunakan toilet sbegitu rupa ekk. ksian jgk pd cust yg dtg2 dr jauh ker. huh! sabar je lah.

Spt biasa jgk lah. sblm kami pulang akan kami order utk dibawa pulang. memandangkan set extra cheese takde maka kami juz order large pizza utk super supreme & garlick bread. mesti korang pelik kan asyik2 super supreme. hehe. nak wt camne. sudah peveret!!! utk large pizza ada 8 kpg oke. manakala utk regular ada 6 kpg.
Mesti korang2 tetanya jgk krn x order cheese pizza yg tbaru itu. opssssss! sudah cuba ok!!! ;) hahaa. Kiranya bln neh 2 kali la Cik An membawa pulang pizza utk parents! hehehe. wahh! nampak gaya ujung2 thn lak kita mkn ok. kalau slalu2 x beshh jgk! x de la kesedapan nya. betul takk???

So minggu hadapan ke mana pulak kami akan mkn2 yerk. Tunggu~~~!!!

Oh yaa sblm tlupa sbg info shj!! tdapat 4 buah kedai pizza hut di skitar kota bharu.
- Di KBMALL
- JALAN PADANG GARONG
- PENGKALAN CHEPA
- BBHADAPAN USM KUBANG KERIAN

7 comments:

ph1l1p said...

pizza hut!!!! :D lol

Anonymous said...

ooooooooh yg di jalan padang garong tu dah siap renovate eah? hehe

kelhome said...

lawa design dia

Nik Nurehan said...

dh siap.
kata nk mkn, terus suh naik ke tingkat atas. keke. tapi x best la. time an pegi ni kmanyakkan x de stok. abis. ish ish!

Nik Nurehan said...

design dia lawa skit dr dulus! ada la perubahan cuma segan nk amik gamba. haha

Albert said...

Dah muak dengan PH.... :(

Nik Nurehan said...

nak wt camne. sini x de pizza lain. sobsob..