Thursday, November 25, 2010

AArrgggggg Incik Celcom! x baek tau wt cam gini :(


Line phone di block. aiya sekat dulu br la incik celcom tehegeh hegeh send sms bg 'sms peringatan'. x de guna nya okey! x suka service cam gini. sblm d sekat sila la send sms awal2 ok.
pangilan di sekat kerana telah melebihi had kredit (credit limit RM 150) tapi bila dpt sms peringatakan yang creditku mencecah RM 275.90. Muahahaha. boleh gitu? limit rm 150 tapi bill ku nk cecah rm 300..???

Buat apa di setkan credit limit kalau pengguna boleh menggunakan lebih dari had yang di tetapkan. Memang nak cekik darah Celcom ini. oke2 saya x nafikan yg sy menggunakan scara aktic utk talian internet. maklum la hp baru. btenet pun sedap tapi incik celcom patutnya sekat la awal2 kan. biasa la kita sbg pengguna, guna mmg la sedap x ingat donia, mana la nk tahu yg kita dh telebih over limit. kalau dh melebihi limit spatutnya potong jerk awal2. kan senang cerita. huhu. Bkn nya x mo bayar ke apa tapi rasa myusahkan pulak.

Bayangkan kita urgent nk guna tut2 phone x leh nk digunakan. camne tut!! huuwaa. x dapat bayangkan ok. mintak dijauhkan dari sgala bahaya lebih2 time tu phone di potong tanpa di sedari.

* incik celcom, awk jahat lah!!

4 comments:

i3na said...

an
tlah iena pun pelik..
bila dorang kata ada kredit limit.. but then kita boleh guna lebih dari kredit limit tuh..
apa reason dia buat gitu eh
hmm tetiba cam confuse jugak

Nik Nurehan said...

tu la iena. kekadang tu dh bayar, lambat plak dia rang proses tau. kcuali bayar kt kiosk celcom ataupun cimb. jgn dibayar di maybank. lembab!

limit rm 150. tapi boleh guna dekat rm 300. hebat2.
dh tu dh potong br la bg tau kita dh lebih limit.x ke kita tngaga.

marinahunny said...

hahahaha jahat nye..sian an..hahaha

019 said...

huhu.. celcom kena improve banyakk la.. kalo tidak, lari la suma pelanggan dia. tak efficient <-- tol ker eja nih?

aku plk prepaid. asal xde kdit je, bagi msg like 'kdit teda, pls reload'
aku syg celcom. aku igt lagi zaman kegemilangan celcom (around 2001-2003) time tu, maxis user die sikit je, tak glemer langsung, tm touch pon ade lagi, celcom best. elegant. tapi, lepas maxis, giler2 wat promotion, haaa.. mase tu la celcom pon dah hilang identiti gak..
untuk menunjukkan aku sayang kat celcom, smpai skg aku tak tuka2 nombor celcom aku. tipah xcurang bang.. haha.. dei celcom pls la be strong and get stronger.. :P

from your costumer