Friday, October 29, 2010

Tipss!!! Ovi by Nokia

Tipsss!!! Menggunakan Facebook melalui Ovi.
Tipss apa yek yang Cik An ingin bkosi dgn korang semua...?
Sblm2 ni korang ada perasan tak kalau kekawang kita kalau update status di fb. mesti status dia rang akan jadi send via Ovi by Nokia..???
haa cm gini yang Cik An maksudkan, 2 minutes ago via Ovi by Nokia · Comment · Like


Mesti korang tetanya2 kan mcm mana la nk jadi status mcm tu!
Ye lah kalau korang2 guna App Facebook kt bahagian internet tu mesti status korang jd send by mobile web. mesti jd gitu nyer. Korang x yah kelentong ok. Cuz Cik An sndiri telah alaminya pun.
Jadinya sikalang ini, Cik an nak ajarkan camne korang nak jadi send via OVI by NOKIA oke!
Mau ke tidak neh?? lalallaa..


Caranya mudah saja. Mudahh gilerrr ah!
tapi bagi yang x biasa or x penah guna mesti la jawapan nya tidak tahu kan.
Kalau yg jenis2 x suka godek2 hp mesti x tahu punya lah! kcuali manyak btanya/membaca.
Itu la kalau jenis malu btanya mmg rugiiii wooo! rugi tak dapat ilmu sedangkan ramai yang baek hati yg suka share2 ilmu ni. x baekkkk tau kalau kedekut ilmu! ilmu ni perlu dikongsi. kita x rugi apa2 pun.
wah! bebelan pulakk. apa2 jek cik an neh.

caranya dgn :

hp nokia itu perlu kan ovi yek. ovi map!
send via ovi tu kalau guna ovi map..buka ovi map click kat share location..nnt dia akan minta login dan passwd fb..kemudian anda boleh tulis status anda dekat situ..anda juga boleh upload gambar sekali..nnt pada status anda akan tertera status anda send via ovi bersama location anda dimana ketika status anda itu ditulis..

cth: abu sedang makan malam di restoran terapung at kuala gula perak send via ovi

Contoh :
Nik Nurehan Testim!! Testim!! Helo,helo. Haha @ Kelantan Trade Centre (KTC), Jalan Bayam, 15200, Kubang Kerian, http://ovi.me/S4cZ
2 minutes ago via Ovi by Nokia · Comment · Like

Amacam?? Wweeee cuba2 la ek. Pasti mjadi punya ah. Tbaekkkk punya step by step ni! Mudah difahami kan ;)
btw..kalau korang nk update ovi map v3.06, share location itu telah ditukar ke check in tapi x suggest sgt pakai sbb kadang2 check in tu error..

Anda juga boleh layari:
http://betalabs.nokia.com/ (beta software for nokia user)
http://www.ovi.com/ (ovi website)
http://www.nokia-asia.com/ (nokia website for asia user)
http://discussions.nokia-asia.com/ (discussion for nokia user)

Slamat Mencubaa!!!!

No comments: