Friday, October 15, 2010

Rentetan Amaran Nuffnang about Clicks2...

Berkongsi cerita tentang klik2 iklan Nuffnang...
jom kiter baca...
  • Apa itu fraud clicks?
Fraud clicks ni secara mudahnya bermaksud click *tipu yang dijana sendiri(ni kes klik sendiri) atau pun click yang dibuat secara kumpulan(ni kes I klik U, U klik I yang melampau-lampau)...(pakatan k)

  • Bagaimana nuffnang dapat *detect?
Hah... Benda ni ramai yang tak tahu.. Sebenarnya Nuffnang ada 1 mekanisma yang dapat kesan dari mana nuffnangers jana klik itu.. Sama ada klik sendiri,orang lain klik dari dalam negara, atau luar negara...

  • Apa tindakan Pihak Nuffnang kalau dapat Tangkap?
- Akaun Nuffnang kengkawan akan di gantung....(rugi2)
- Ditamatkan( blacklist ) dah tak masyuk....

  • Apa tindakan anda?
- Stop geng klik-klik ini@ jangan pi blog lain pastu suka2 nak klik2 iklan...
- Keep blogging...
- Usaha kekalkan traffik untuk dapat buffered earning...
- klik iklan bila berminat SAHAJA..
- ingat.." biar sedikit asal dapat + selamat"- traffik = earning... ingat ye,
Teruskan blogging dan kekalkan traffik... cuba up kan traffik blog masing2 dengan usaha sendiri k...cari topik2 menarik yang kengkawan blogger lain tertarik untuk menjengah blog anda....

  • Kenapa traffik penting dan apa kaitan dengan fraud klik ni?
Bila blog kengkawan traffik ok, pasti lebih peluang nak dapat buffered earning(fahami apa itu buffered earning betul2 k), jadi bila blog anda traffik ok, dapat buffered, earning anda lagi masyuk!!! tak payah nak klik2, keep blogwalking (ke blog2 yang xpernah pergi lagi ke)...rajin blogwalking ke blog kengkawan lain......rajin la kengkawan blogwalking ke blog kiter plak...

p/s oleh itu...update blog ari2 then lagik ramai singgah blog kiter lagik masyuk

1 comment:

ken said...

yeah.. jangan fraud click :)