Friday, October 22, 2010

Mkn2 bsama Tetamu dr Trengganu!

THE NEW HORIZON GARDEN REST KOTA BHARU
Hahahaha. Korang jangan jeling2 mata yerp.
Rasanya baru2 ni cik an dh cerita ttg makan2 di new horizon kan. tut2 hari ni New Horizon lg.
Wahh korang jangan jemu. tapi kalau korang jemu, ada cik an nk kesah. x de makna nyer.
sila blahh dr sini. muaahahhaha. kasaq smacam! ampun ampun.
tanpa korang/pembaca siapalah cik an ni. hehe.

Yeah yeah...
Kalau sblm2 ni cik an pegi dgn incik tunangan, mohd khari kan.
Tapi hari neh btambah 2 org jauh oke. jauh tu x de la jauhhh sgt tapi kira jauh dr town kb ni.
Haaaaaaaaa Ganu mari oke!
Eh eh siapakah tetamu cik an utk hari jumaat bsamaan 22/10/2010 yaa..??
haaaa dia lah org nyer. diaa!! alaa dia tu la. muahahhaha.. jahat cik an neh kan.
dia tu maksudnya kak marina aka kak na bsama hubby nya abg sham.!!
Haaa sapa dia rang neh??
kak na ni kawan aka cust an dari an-wardrobe lah. bg korang yg x tahu la sila lawati http://www.an-wardrobe.blogspot.com (wahhhhhhhh gitu smpat lagik cik an mempromosi blog sndiri) rilekkk ah beb. skali skala apa salahnya kan!!

Alhamdullilah rancangan utk mai detim2 itu bjalan dgn lancar meskipun abg sham aka suami kak na ni dtg lewat dr kami sdikit. yang nk tgelak besarnya asyik telepas jerk abg sham ni. x perasannn yerk rest tepi jalan neh.. vrooomm vroomm dgn laju nyer! maklum la sign board yang agak tinggi n kecik so x perasan la yerk. lg pun rest ni tul2 dpn trafik lite. jdnya bila lampu hijau konfemmm nk press minyak kuat2 kan. vroooooooommm. haha..
ksian pulak kak na aka si isterinya menunggu abg cayam nyer di luar rest. hehe.

Sbenarnya Cik An dh bookin satu meja utk 4 org smalam lagik. Nsib baik gak la book awal2 tau.
Kalau terjah gitu mukin peluang nyer tipis. punya la rezeki kan. boleh dikatakan suma meja telah pun di book oleh pelanggan. jadinya x de booking x de harapan la nk mkn2 di sana. kemungkinan kalau ada pun kt tingkat atas aka open air. aishh!! x brapa nk suka lass.. hehe.

Cuma yang x brapa best nyer!!! service di rest hari ni agak lembab skit dr hari biasa tau.
sedangkan kami book utk jam 4.30 petang tapi alangkah x bestnya. boleh dikataka suma lauk2 siap pd jam 5. aishhh x penah lagik jadi cam gitu okehhhh!! aiyaa.
Peruttt punya la lapa gilerrr. huuwaa. tunggu dgn penuh ksabaran loll. hehe. tapi alang2 menunggu tu smpat jgk la mkn2 lauk dulu. hihi. lapa!!! sbbnya utk brekpes pg td hanya sebiji kuey. tut2 jumpa nsik kui 5 ptg. konfemm la boleh dikatakan kebuluran jgk la. muaaaha. tapi x de la kata nk pensang2, sakit2 pala sbb kelaparan. still oke!
kalau dpt pusing2 mall masih gagah oke. no hal! demi mall x ingat lapa nyer. kcuali duk jek atas kusi konfem trasa. hihi.

Oh yaaaa sesi bgamba itu wajib. haruss di ambil sblm mkn. jadi gamba2 yang ditempek dlm entry ni adalah hasil nya lah. 5 lauk antarannya, ikan stil msk lime, sotong celup tepung, butter prawn, tomyam merah, sizilling tauhu.
Alhamdullilah kesemua lauk2 yang di oder sumanya abis oke. yeayyy!!!!!!! Maap la yerk kalau2 lauk yang kami order ni x kena dengan selera anda. hehe.. Tapi apa salahnya kalau tukar2 slera kan. Hopefully kak na & abg sham bpuas hatiiii lahh!!! harap2 gitu lah. Len2 kali kalau ke kb lagik boleh la singgah ke New Horizon itu. Wahh promote!!! Duta x bebayar! hihi.

Trima Kaseh kak na & abg syam krn sudi mkn2 bsama kami bdua yerk! len2 kali kiter jumpa2 lg okeh. len2 kali kita pkena steamboat or mkn2 pat lain lak. ekeke.. jangan segan2/wt lupa nk calling2 lak. kee. kalau wt gitu an puk2 dahi! hhahaa. Brani ka saya? muahahahaha
Note to Incik Khairi. Yang!! thanks ya sbb belanja kami2 ni makan. hehe. sgt2 shedap. sedap la sbb nya kita kan suka mkn2 di situ. Regular cust! haha. Apa tidaknya ari jumaat jerk mesti mkn2 kt situ! hehe.

Note to Kak Na. Trima kaseh akak sbb amikkan gamba kami bdua.. yeahh!! slalunya nk gamba bdua mesti kena amik gamba sndiri tapi nsib la hari ni kak na ada. yeayy!! over sgt kalau nk suh pelayan amikkan gamba. muahaha.

Opsss ya bagi korang2 yang nk kenali/tambahkan kawan boleh la kenal2 dgn kak na ni yerk. Terjah aja website nya di http://marinahunny.blogspot.com/

4 comments:

marinahunny said...

best! best! k.na bagi 4/5 bintang.. 1 bintang simpan dlm poket psl an kata service lmbt ari nih..

next time kalu g kb MESTI akak kol punya..

tqvm. mmuah!

Nik Nurehan said...

haha. tu las. first time kena tunggu tau akak. slalunya on da way dr rumah mesti dh siap sumer lauk. thidang. tut2 hari ni kena tunggu punya lama. herann!!

yeah2 slalu2 la dtg kb. bkn nya jauh kan. kalau an. lum ada green lite nk g jejauh lg. keke. parents la bkn kaki jalan.

Anonymous said...

sekali je terlepas lamp[u isyarat tu.... :) -pakcik botak

Nik Nurehan said...

ye ker? 2 kali la. memula tu g ke kiri kan. haha. smpai ke sekolah.
dah tu tlepas plak time tul2 lalu depan horizon. ;)
kali ktiga pun nsib baik kak na tunggu kt luar. haha