Friday, October 15, 2010

Komuniti Click2 Iklan Nuffnang

Peringatan untuk kengkawan tentang klik2 Iklan Nuffnang...
pastikan ayat kat atas @ bawah iklan Nuffnang masing2 tak de tertulis @ sengaja tulis ayat "U Klik me I Klik U....atau ayat yang seangkatan dengannyer k....
kalo datang blog kengkawan lain....dont't ever2 mention..."i klik iklan untuk u" salah k...
klik biler minat jer...
  • Sebabnya dalam Fasal 6 Term & Condition Nuffnang dah ada tulis :

6) Abuse of ServicesYou shall not and shall not authorize or encourage any third party to:
……
  • Directly or indirectly generate impressions, page views, unique visits of or clicks on any Ad through any automated, deceptive, fraudulent or other invalid means, including but not limited to through repeated manual clicks and the use of robots.
  • You acknowledge that any attempted participation or violation of any of the foregoing is a material breach of this Agreement and that we may pursue any and all applicable legal and equitable remedies against You, including an immediate suspension of Your account or termination of this Agreement, and the pursuit of all available civil or criminal remedies.…….
  • Kalau tak faham Bahasa Inggeris, dalam Melayu nya maknanya makcik macam ni:-
  • “Korang tak boleh la nak suruh2 orang klik (untuk CPC) ataupun buat apa2 yang tak natural supaya pageview korang jadi banyak (untuk CPM).. Kalo Nuffnang dapat tahu korang buat mendalah ni, diorang boleh terminate akaun korang and bole charge korang atas kesalahan melanggar etika (malas nak sebut criminal tu). Untuk pengetahuan korang pakatan klik2 Nuffnang tu adalah salah sama sekali”
Kalau tak percaya pegi baca kat http://nuffnang.com.my/terms-conditions
p/s harap kengkawan semua paham k....hu...hu...marilah kiter sesama beringat k...

3 comments:

Feez Mior said...

huhu.seriau dh..tkt gak slh org len kite yg kena..uhukk

Nik Nurehan said...

tu la fyzah. hati2.

ken said...

tak boleh gang-click :)