Sunday, October 17, 2010

15 Komuniti Blogger Malaysia

Hari ini, nk kosi tentang bagaimana nak tingkatkan trafik blog kita, walaupun Cik An sebenarnya tak layak bersuara sebab blog pun tak popular lagi. Tapi bagi Cik An, apa salahnya kongsi ilmu yang seciput ni dengan rakan blogger yang lain. Betul tak?

So, salah satu cara untuk meningkatkan pembaca blog kita adalah sertai dan submit ( hantar) alamat URL blog kita ke mana-mana komuniti blogger-blogger Malaysia jika target pembaca kita adalah orang Malaysia. Kalau kita nak pembaca dari luar negara, kita perlu submit dan daftar blog kita ke komuniti blogger antarabangsa pula.

Hari ini, Cik An hanya nak senaraikan 15 Komuniti Blogger Malaysia yang boleh kita sertai.Korang tak payah susah-susah nak cari kat Google atau Yahoo sebab Cik An dah merajinkan diri cari 15 Komuniti ini. Korang hanya daftar secara percuma dan hantar alamat URL blog anda ke komuniti tersebut. Mudah jer . :)

  1. Geng Blogger
  2. Blog Malaysia
  3. Blogger Melayu
  4. Blogged
  5. Ntahlah
  6. Bloglah
  7. IMCurtain
  8. Malaysia Story
  9. All Malaysia
  10. CeriaDotMy
  11. Blog Gempak
  12. Blog Directory
  13. Bloggers Malaysia
  14. JomBuzz
  15. Komuniti Blogger
  16. Submit Blog Anda…..Jangan tak submit….ok?

6 comments:

babyedday said...

thanks cik an.. really helpful! =)

babyedday said...

thanks cik an.. really helpful! =)

Nik Nurehan said...

ur welcome babyedday ;)

saiful said...

Terima kasih ngan link ni, tuan rumah.

butik pengantin said...

kena rajin blogwalking untuk tarik lebih bannyak traffik

anis said...

Terima kasih kerana berkongsi. Sangat membantu untuk blogger yang baru mcm saya. :-)