Thursday, August 26, 2010

Bual2 hal Raya ;)

I'm so happy today, alhamdulillah.
Happy Eid-ul-Fitr Raya is just round the corner.
Korang camner..? x sehappy sayerp ker? haha... Jangan kata bebudak jek excited, saya pun. tapi excited kenapa pulak?? haha. padahal x de apa2 pun. tiada keistimewaan pun dari sblm2 ini tapi ye lah nama lagik raya. sapa x suka kan :)

So camne dengan persiapan hari raya yerk?
Jangan tanya ok! haha. x de buat apa2 pun. dari segi pakaian? pakai jerk yang mana ada. keke. msih ada yang belum dipakai. kalau dipakai pun skali dua aja. msih klihatan baru. wat apa membazir kan.. sayangggg!!! msih chantek. acceccee..

Dari segi kasut2/tudung2 raya? hahaha. mmg x de yang baru pun.
Kalau kasut tu. pehhhhhhhhh! bkn nk kata ok. muga nk bermegah atau menunjuk. tapi ya ampunnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!! manyak gilerr kasut2 yang belum di pakai. ni lah perempuan. bila ke mall pantang nengok kasut kan.. konfem nk beli. bila x beli jadi x senang duduk ok. skali beli manyak giler plak, smpai x tpakai.. ye lah nk pakai bila sgt. kalau pakai konfem la bg rusak dulu kan. br pakai yang lain lak. keke.

Dari kemas rumah? haaaaaaaaaaa ni keje last minutes!! tiap tahun cam gitu lah.
last minit nk dekat raya baru la kalut nk kemas itu ini. lap itu ini. haha.
sudah jadi tabiat kut kalau dh slalu cam gitu. kira mood raya dh hampir mjelang tiba mula la rajin smpai tgh malam. non stop. hingga kan pagik raya, mood nk mop lantai still ada lagik. jangan kata sblm raya x mop. pagi tu pun nk mop lagik. nk kasiiiii bersihhhhhh time tetamu dtg ke rumah ;)

Dari segi biscut & cakes. kekeke. slalunya cik an wt sndiri jerk. tapi ada gak yang di beli ok. ye lah kalau dtg ke rumah konfem korang tepegun pelbagi jenis biskut & cakes okes. apa lagik jemput la datang ke rumah ek ;)

Kalau cakap ttg kek. cakes buah mjadi kawajipan okeh. mmg wajib buatt ;) resepi nya pun mudah saja ;) yang pastiiii bukan di bakar tp di kukus slama 3/4 jam..
Kek buah ni adalah peberet my mum n adik bradik nyer!! mmgggg mjadi kegemeran kek buah ni. kalau cik an mesti la suka kek cokelap kan. x perlu fudge pun skadar kek cokelap sudah mcukupi ;)
kalau fudge2 ni lagik mggemukkan. hahaha. diet! diett!!! mcm2 nk mkn time raya kan ;)

Haaa korang jangan x tahu ek...
Kalau musim raya jerk kek lapiss sangat2 femes okeh. cik an pun x ketinggalan tau.
Staip tahu cik an akan menempah 2 biji kek lapis yang blaianan rasa. tapi slalunya cik an akan menukar nukar tokey kek lapis tau. entah kenapa, mukin nak tahu mana sedap kan. lg pun lebeh ok kut betukar2 tokeh. lg kita leh rasa mcm2 kek lapis kan.

so tahun ni cik an telah m'order di http://keklapisafifi.blogspot.com
mereka ni mmg dari srawak tau. kek lapis sarawak sapa x tahu kan. mmg femes giler ah.
bagi korang2 yang x penah merasa dan ingin mcuba, apa lagik terjah2 la memana website atau ke website keklapisafifi tu....

Slamat Mcuba ye!!!

hurm, psiapan korang mcm mana plak. x mo bkosi cerita ker. keke

No comments: