Tuesday, April 20, 2010

Risau!

Sayerp risau.
Kerisauan melihat keadaan my mum yang x sehat2.
Hampir 3 minggu dh tau.~~
Smalam kami ada bcakap2 tau.
Smbil bebaring di bilik bwh.
My mum risau kut2 la kuman bjangkit ke paru2.
Bila sayerp syorkan dia utk ke spital pakar dia terus mgelak.
Dia x mo pulak disbbkan dia risau kut2 la
Si doc kata dia di peringkat bahaya.
Dia x mo dgr yang mcm itu,
So nk buat camne?
Dah puas pujukk, dia tetap x mo.

Tapi alhamdullilah lah, keadaan nya x steruk mcm dulu2 lagik.
Itu sayerp bsyukur cuma risau tetap ada.
:( Sayerp nk mak sayerp sehat mcm biasa..!!
Doa2 kan yerk!

Apa yang myebabkan my mum x sehat?
Gara2 Incik Bisul!! adoii!!!
Kalau2 kecik2 x de la lama gini kan tapi ni haaa besar tapak tangan kut!!
Besarr gila okeh.....
Camne ni.
Ada ke obat2 yang korang yg mmg2 bkesan utk melegakannya? :(

1 comment:

Sis-Lin said...

sian ann..
ann tu le lin nk syoekan ubat tp x pasti apa sebetulnya sakit mak ann tu,sbb x nmpk..
nk kata bisul ke, kudis buta ke..sbb x gi klinik jd x tau apa sakitnya..
klu lin search kt google gejala bisul dgn kudis buta,lebih kurang sama,mak lin kata klu kudis or bisul tu le ubatnya,mkn belerang tu,mkn dgn pisang,dgn cara masukkn belerang tu dlm pisang,pastu mkn..
tp kt kelantan org paggil apa ek...ubat belerang tu untuk matikan kuman dlm badan ann..bahaya nnti takut kuman masuk dlm darah...

pujuk lg ann sruh mak gi hspital..lin pun dok risau dengar..sian dia tahan sakit...kan..