Wednesday, April 21, 2010

HappyBirhday Ayah : AGE 71

Opsss apa neh?? br nk update?
Apa adiah2 neh?
Apakah semua ini??
Jangan pulak korang salah paham yang hadiah neh utk Si Dia.
tapiiii hadiah neh utk org yang palinggggggggggg special dlm hidup Cik An okeh.
Iaitu Nik Hassani bin Nik Mohammad.
Haaa siap bagi fullname tu.
Tapi siapakah org yang dimaksudkan itu ya..?

of kos la my dad okeh.
Ampun2 beribu ampun...
Yang sbenarnya besday my dad neh dah tsangat2 lama pun.
Punya malas nk update cerita. hahaha..
Baru hari neh gatal2 je jari nk updatee kesah lalu..
Takpe lah kan, ikut suka yang pastiii ini blog ku.
Ikut suka la nk update bila.
At leastttt buat jgk sdikit coretan walaupun kesahhhh lama. keke.

Besday my dad neh diraikan pd tarikh lahirnya iaitu 6 April 2010...
Hohooo ada ke sesapa besdaynya jatuh pd tarikh yang sama dgn my dad...??
adiah tarakk tapi happy belated besday la yerk! keke..
Pada 6 April 2010 tu genap la umur my dad yang ke 71.
Wahhh sngat2 dh berumor ok.
Ksihatan nya alhamdullilah lah, sehat2 utk org berumor/tua mcm dia kan.
Kalau ikut age neh, kiranya tgolong dalam usia warga emas la.
tapi x kesah lah yang penting my dad sehat tubuh bdn :)

Pada hari itu, tiada smbutan besar besaran pun.
Ishh bila masa sambut besar2 nya.
Hanya kami btiga je yang ada pun. Maklum la kluarga kami neh kecik jek cuma btiga.
Kalau korang2 tu lain la dikelilingi dgn ank2 yang ramai serta cucu2 gitu.
Kalau sayerpp?
Sayerp je lah pmata hati dia rang bdua :)

Spt2 tahun2 yang lepas, utk lunch kami mkn2 di rumah aja.
Takde masak2 tapi mkanan ditempah di New Horizon Garden Kota Bharu..
Dihidangkan 4 jenis lauk dan buah buahan.
Opssss take away aja ok. Nama lagik mkn d rumah.
Kami neh x de la smbut2 di luar.
Skadar mkn2 je di rumah.
Lagipun ksihatan my mum neh x mgizinkan utk kluar2.
Hampir sbulan dah my mum manyak abiskan masa di rumah/bilik/baring2 gitu.
Utk petang plak, sayerp ke SR utk membeli 3 slice choc mud cake bserta 1 slice tiramisu cake.
Hurmm x brapa nk suka tiramisu tu cuz sayerp suka choc tapi sajerk la beli 1 slice extra :)
hehehe.
Tidak spt tahun2 lepas la, kalau bab2 cake neh slalunya mesti beli sbijik cake tapi memandangkan tahun ni my mum pun x sehat & x brapa lalu nk mkn. Pikir2 kan membazir kalau beli sbijik ni, konfim membazir lah.
Lagipun sikalang kan sayerp tgh on diet mana leh mkn over2 mcm biasa. hahaha.
Misi bdiet start kembali tp kadang2 tu ancus gak. hahaha..
Biasa la, ada je mkanan yang mhasut sayerp utk mkn. Nampak sedap2 belaka mana leh tahan kan.

Bcakap2 pasal mkn2 neh meh kita cakapp topic hadiah lak.
Utk kali ni hadiah nya smestinya berbeza dgn tahun lepas ok.
Kalau tahun2 lepas ada belt, wallet, baju tapi tahun ni hanya satu barangan sajerk.
Tapi harga tu x soh nk heboh2 kat sini lak.
Bukan nk menunjuk tapi dgn ikhlas nyer memberi pd org tsayang.
Yang pasti harganya lebeh dr harga tahun lepas la.
Lebih bermakna kut.
Bak kata lain 'Masa itu Emas'. Jangan la anda sia2kan masa anda itu,
Guna la sbaik yang mukin krn kita tidak dpt bpatah balik lagik.. Hidup harus diteruskan. Yeahh!

Simple tapi sayerp suka.
Btapa jelasnya kan. Bagi Cik An org yang lebeh berumor ni seeloknya memakai yang simple2 sajerk.. :) x leh dibandingkan org2 muda mcm kita. :)
Cik An lebeh prefer jam yang bkulit/ leather krn lebeh mcirikan kmatangan.
Ye lah kalau handbag pun kita lebeh suka yang leather kan lebeh nampak class ;)

Hope my dad suka akan hadiah yang x sberapa ini :)
Love You Ayah!

* Aik knapa ada 2 prezento tuu..?
Satu lagik isteri dia loll!! Apakah hadiah nya itu?? RAHSIA bole? hikhik..

No comments: