Monday, March 22, 2010

Jalan2 bsama Aunty!

Hari yang best.
Tapi ada gak beberapa percent yang x best. hihi.
Sbbnya 2day x dpt jumpa si dia ok.
Sememangnya kalau ikutkan boleh jek jumpa.
Opss utk pihak saya la tapi bkn si dia ok.
Si dia agak ksibukkan di tapak projek.
Sana sini dia kena handle.
So x dapat la si dia dtg ke kb ini. Sobsob.
Tha's ok. lg pun kelmarin sudah bmanja2 kan. kekeke.
Siap blanjer mkn pizza lagik :) Weeeeee

Pjalananku utk hari neh agak jauh la skit!
Smemangnya sayerp tidak pernah mbawaa sbegitu jauh.
Slalunya my dad or si dia jerk jd driver saya tapii berbeza pulak utk hari ini :)

Wahhhh kmana tu..?
Yeahh hari ni pjalanan agak jauh dr kb ke pasir mas.
Opsss atas dr pasir mas lagik hampir2 ke rantau panjang.
Tapi kami x de la smpai rantau panjang pun. keke.
Pjalanan mgambil masa kira2 sejam jgk la. keke.
Itu pun saya memejut laju hampir2 mcecah 100km.
Nk lebeh x boleh dah, maklum la jalan kecik/kg gitu.
Bahaya ok!
x pasal2 kena saman dr incik polis, x ke parah.
Bak kata saya pd CikYoh td, biarkan lambat asalkan x de saman myaman.
kekekee...

Alhamdullilah kami slamat pergi & slamat kembali ke kb :)
Kami ke sana, skitar jam 10.
Dan kembali ke sini skitar jam 2.
Itu pun kami dah beli2 nsik utk mkn tgh hari.
So tgh hari neh, x de bperang di dapow la.
juzt mkn nsik bukus yang disponsor oleh my aunty, CikYoh.

Hurm, x cerita pun, naper ek kami ke sana..?
haha. Kalau korang paham apa yang dimaksudkan sbg 'Along'
Mesti korang dh tahuu tujuan kami ke sana kan.
Tapiii ini bukan nya memintak scara paksaan tapi krn kami adalah tuan bagi tanah2 getah skitar kawasan itu.
Jadinya x lain, tidak bukan utk mgutipppp hasilll getah lol.. hehe..
Alhamdullilah rezki spt biasa.
X de bezanya dr bulan2 sblm ini, tapi kadang2 tu ada kurang skit kan.
Biasa lah, adat jgk la kejap naik kejap turun.
kekeke..

Wah cikyoh!! kuikui.
Alang2 ke sana, siap membeli beras/beras pulut ok.
X lupa jgk buah mangga siku raja yang harganya tsangat2 la murahh!!
Maklum la nama lagik beli di seberang sungai sana ;)
Pasti la murah kan.
Opss tapi korang jangan pulak salah paham ek.
Bukan kami yg myeberangi tapiii MakcikPoh yang mnolongi my aunty neh :)

Settle jerk kejaan kami distu, kamiii berangkat pulang!
On da way balik tu, kami smpat singgah ke rumah tokey karipap yang brada di jalan psir mas.
Hurmmm stok karipap x de manyak la sgt.
So sayerp sndiri x bkempatan utk membelinyer.
Cukup la my aunty membeli utk dibawa ke kolumpo pd lusa hari(rabu)
Sebut2 hari rabu, insyaALLAH Cikyoh~~ AN enggak lupa okeh!
Settt hari rabu nanti jam 10 pg okeh :)
hehee.
Ada plak neh.. jengjengjengg! kekekek
Nantikan ceritanya pd hari kjadian nanti. hohoo.
:)

No comments: