Wednesday, January 20, 2010

Tapak? Site??




Morningg!!! Yuhuuuuuu~~ SLamat Pagikkkk smuaa....
Wah pagik lg neh.. br jam 8 lebeh tapi sudah bsemangat nk post entry baru.
Entah knapa, mukin jgk dh puass ktidurann.
Paksa2 mata neh x utk lelap balik, dia xmo la pulak.
Call plak si dia. huhhh tidooo x seda apa dah...
Takpe, kejap2 lg pasti dia tjaga..
Sendiri tahu kan dia udh keje, nsib la skg neh si dia tido di kuaters JKR shj..
Stahu an gak la, rumah tu dlm kawsan opisss shj. so kalau tlewat skit ok kut!
kekkeke. Aiiiiii bkn nk galakkan si dia pegi keje lewat okies..!!
Bcakap2 neh apa plak kena mgena dgn gamba di atas neh..?? Pelikkk!
Mcm di tapak projek/site saja.
Sejak bila Cik An ke tempat2 sbegitu rupaa???? Eh ehh mana ader..
X de keje nk pegii ke situ, bkn nya Cik An bkerja ok!!
Hurmm pelikkkk yaaaa.. Ish korang neh x perlu pk manyak2 yerk.
Sapa lagik kalau bkn si dia..? :P bwekk!!!!
Iyo2 laa... pasti sakut paut dgn dia, x kn Cik An kut. kekeke..
So gini laaa keje harian nya...
Hari2 ke tapak projek x kira di mana. Yang pastiii di daerah bachokk sahaja.
Nama lagik bkerja dgn JKR Bachok kan.
X kan nk dtg keje kt site kota bharuu pulakk. Di luarrr kawasa liputan tu.! hehehe.
Hurm..... Si dia keje sbg buruhh kasarr yang angkut2 barang, tanah, kayu tuu ka?

Aiiiiiiiihhhh korang neh, saja la tus nk bulii yek! dush dushh atas muka.
Enggak la sih, tapi jgn la memandang rendah pada dia rangg.
Kalau x de diarang, pembangunan x dpt dijalankan/disiapkan tauuuu!!!
Sbenarnya Incik Khairi just dtg pantai2 n memberiii kelulusan sajaaa...
Di setiapppp site pastii memerlukan pgawai dr JKR utk memantau dari panggi hinggalah petang.
Hurm malam2 pun ada jgk tau tapi x de la slalu..
Penat tu x yah cakap la...
Penat giler dgn cuaca yang agak panas, pehhh lotihh!!
Tapi nk buat camne kan.. Time2 sajerkkk settlekan keje di opiss tu..
Kiranya manyakkk abiskan masaaa di tapak lahh..

Begitu lah kejenya Incik Khairi setelah bebulan bulan lamanya.
Eh eh tak lama punn!
Start bulan 7 or 8 ekk. Hampirr lupaa.. Baruu jekk lagik tp alhamdullilah lah, dapat jgk keje x perlu nunggu lama.. rezki rezkii~~

Smoga si dia 'enjoy' la bkejer di sana.. Itu yang dia mahukan.
Mnambahhh pengetahuan/pgalaman dari bawah.....

Bagi korang2 di luar sana, usaha usaha! usaha mcarii kejer.
Kejer ada di mana2 oke. Wahh ckappp hebat mcm la diri sendiri kejer.. haha.
Diri sendiri neh sbb malass bkejer jd nya bkejer sendiri lagik Syiokkk!!!!!!!!
walaupun pdapatan tidak la lumayan mana tapi oraitt la.
Apa yg kita lakukan pastiii bjalan lancar n maju jaya kalau kita sendiri 'myukainya'

Oraitt la semua.. rasa nya panjang lebarrr dhh!! eeeeeeeeeeee
Cepat2 gih2 mandiii ;) wahh kata utk diri sendiri tu.
Celek2 jek mata teruss ngadapp lappy!
Hahaha. Apa nak jadi neh. Syyyuuuuhhhhhh!!!!!!!

1 comment:

-aTie- said...

lame x tinggal komen d sini n tgok perkembangan ann

Khaizarien Blog @ atie