Sunday, January 17, 2010

"SNAP VIA MIRROR CONTEST"

Salam... Slamat Malam smua..
Dh dinner...? Alhamdullilah, an sudahh kenyang.
Iya la abis nsikk spinggan bserta ayam maduu bakar dan jgk sayur.
Wahh siap mkn nsik spinggan walau hakikatnya suku pinggan aja. kekeeke..

Dah kenyang2 neh dtg plak mood utk sertai contest Cik Blog ini. keke
Contest..? yeahhhhh contest lagik. keke.
"SNAP VIA MIRROR CONTEST"
contest ni lain dr lain tau.. dan stahu an lah, smua orgggg suka kan akan contest itu..
Knapa...???????????
Sbbnyaaaa contest ni memerlukan gambaaaaa kita yang dimbillll scara sendiri dgn bdepan dgn cermin tau.... Tipuuuuu ah kalau korang2 x pernah bgamba depan cermin! tipuuu!! tipu!!!
Grentiiiiiiiii korang slalu ambikk depan cermin neh. keke
Spt Cik An jgk. x dinafikan Cik An neh suka bgamba,lebeh2 lagik ambik gamba sendiri..
Hahaha. Sabar je lah yerk ;)

Ok cakap2 jgk kan...
Tapi rasanya dh panjang lebar soo demi memudahkan korang, Cik an dengan rajin nya mengkopi paste kembali syarat2 yang diperlukannnnnnn oleh Cik Blog ini yek :)

SYARAT-SYARATNYA:

1) Copy & paster banner contest kat atas tue kat sidebar blog uols... pastikan link yang tepat ke entry contest ni.
2) Jadi follower untuk blog DARI KACA MATA YANG BERBEZA & Q-FIRST BOUTIQE
3) Pastikan jugak add blog DARI KACA MATA YANG BERBEZA & Q-FIRST BOUTIQE kat blog list uolss.
4) Buat entry berkenaan "SNAP VIA MIRROR CONTEST" dalam blog uolss ngan tajuk entry tersebut.
5) Upload hanya 1 KEPING pixel kowunk samada sowunk atau ramai-ramai yang di 'snap' melalui cermin dengan gaya yang teramat kreatif lagi inovatif. ~CIK BLOG x kisah kalu uolss nak edit gambar tu macamna untuk bagi cun tapi pastinya gambar asli lagi tulen~

6) Wajib memberi cadangan secara ringkas lagi padat untuk kedua-dua blog CIK BLOG untuk lebih menarik di masa hadapan. Contohnya;
~ update story yang best dlm kehidupan harian
~ guna laa word bombastik
~...............................bla..bla..bla
* Apa-apa jaa cadangan yang kowunk rasa relevan untuk kedua-dua blog CIK BLOG k. CIK BLOG sedia menerima ngan hati terbuka k.
7) Sila tinggalkan komen di entry ini untuk memudahkan CIK BLOG buat semakan uolss yang joint contest ni k.
8) Hadiah semestinya sangat gempak yea fwens...
  • Tempat pertama; Barang bernilai RM50++
  • Tempat kedua: Barang bernilai RM40++
  • Tempat ketiga: Barang bernilai RM30++
* Sekiranya penyertaan meriah...hadiah bagi top 5 akan diusahakan. Insyaallah.

CONTEST INI BERMULA DARI HARI INI, 8 JAN 2010 hingga 8 FEB 2010.
CEPAT....JOINT BAGI QHAMAI.

Dengan ini Cik An mempersembahkan gamba sendiri pulak yerk.. ala gamba biasa2 saja yang pastiiiiii bdepan dgn cermin la yerk! keke.

Tadaaaaaaa itu la sayerpp!! kekeke.. Amacam Cik Blog..? ok ka. kekkee

Utk soalan 6 tu, Cik Blog mahukan pdapat Cik An yerk, boleh2. x de masalahhh.. mmg suka complain, bagi2 tau apa yang x kena. ala maksud Cik An, dr pandangan mata Cik An lah. Lain org, lain pdapatnya kan. keke.

http://q-firstboutiqe.blogspot.com
1. sila delete tag free background sbelah kanan anda. kiranya kt atas itu. jdnya kena edit skit di bahagian coding background, edit tu maksudnya kena delete skitt coding!

2. selarasakan gamba maksudnya size gamba. bagi nampak sama baru la menarik :)

3. Dari segi font.. Dari segi isi di entry sama jerk dengan kaler di pdapat planggan.cara pembelian, pertanyaan. walaupun font title tu dh kaler lain tapi isi nya tetap bakaler bold hitam. nampak cam x mnarik jerk.

4. backgorund agakk kasar, cuma cari yang lembut2 sdikit br la nampak ayu skit.. maksudnya sedap mata memadang.. :)

5. perlu ada labels di sidebar. dgn ada labels memudahkan custemer mcariii barang yang diperlukan. contohnya, nk tgk tudung klik butang labels :)

6. kalau barangan dh sold tu, seelokknya di delete sahaja bagi memudahkan org ramai melihat yang masih ada/availabe. kecuali barangan tu masih ada stok n boleh repeat order. x perlu la tulis sold :)

http://adnisya3108.blogspot.com
X de sbarang komen krn dh chantekk pun!!! ;)
cumaa sbelah side bar telalu panjanggggg.. x leh ke yang stengah tu letak di bawah entry.
kiranya bg nampak seimbang :)
Opsss sama, delete coding kt atas tu yerk baru nampak lg kemassss !!!

Trima kaseh.

No comments: