Sunday, January 17, 2010

cOntesT sErLaHkAn DiRiMu

Helowww... Slamat tgh hari smuanya....
Slamat memasak bg suri rumahtangga yerk. Bagi yang malas2 tu jgn risau, kedai kan manyak. Lagipun hari neh kan ari minggu kcuali la di sbelah timur kan :)
Haiyooo sejak dua menjak neh, tsangat2 la rajin nk mengikut contest2 yang disediakan oleh para blogger.
Bila dh mcuba skali pasti nk lagik tau. Kiranya ni kali ketiga lah sayerp myertainya...
Ksmua contest2 neh baru2 lagik tau. Tarikh tutup pun lambat lagik! soooo apa tunggu lagik. Ayuhhhhhhh kira meramaikan dan memeriahkan sesuasa peraduan yang sbegini rupa :)

Kali neh peraduan ini dtgnya oleh seseorang yg kecik molepp lg ayu iaitu http://pinkypwincess86.blogspot.com

Kalau korang nk tgk entry contest tu blh jerk teruss ke link http://pinkypwincess86.blogspot.com/2010/01/contest-gaya-menyerlah-anjuran-cik.html

haaa kat sini ada lah serba sikit syarattt utk korang2 bc n pahami yerk. Ala syrat2 tu biasa la kan. Rasanya smua contest perlu ada syarat2 neh.... Ada ke yg x der?? mcm mustahil jerk.
Kat sini gak, An tlg sebarkan syarat2 utk tatapan korang yerk!

Syarat2contest ini..

1. terbuka sesiapa sahaja yang ade blog sendiri.
2.Letakkan contest banner berikut di sidebar blog anda dan banner tersebut tersebut mestilah link ke kepada blog cik pinky pwincess ini (klu xde link, penyertaan anda dianggap tidak lengkap syarat ye)


3. sila letakkan blog cik pinkypwincess di bloglist anda
4. WAJIB jadi follower sy agar anda tidak terlepas daripada mengetahui siapa pemenang contest ini kelak.. ;)
5. Buat entri mengenai contest ini dgn tajuk "cOntesT sErLaHkAn DiRiMu" ....Didalam entri anda juga perlu ada backlink ke blog saye ini
6. Letakkan gambar individu anda yg mane anda rase anda kelihatan menyerlah didalam gambar itu..xkisahlah gmbr close up muke je ke, half body ke, full body ke..yg penting pic itu adalah diri anda sendiri.
7. Nyatakan ape masalah kulit anda atau pun ape yg anda inginkan untuk kulit wajah anda..contoh nye masalah jerawat, masalah kulit berminyak, masalah kulit kering ..pigmentation,nk mencerahkan kulit, nk kecikkan liang pori2, nk menegangkan kulit muke dan ape2 sajelah. ini penting supaya sy tahu ape yg sesuai untuk kulit anda apabila pemberian hadiah kelak sekiranya anda berjaya.
8. Di dlm entri anda sila nyatakan anda mengetahui contest ini dari blog siapa.
9.Sila tinggalkan URL contest anda di ruangan komen pada entri ini.(sekiranya letak url di komen pada ruangan entri yg laen, penyertaan anda tidak akn diterima.) dats it!

Tarikh tutup :15-02-2010


Soalan 7 : Alhamdullilah an x de masalah dr segi kulit muka. kalau bab2 jerawat ni kebiasanya belaku/naik time nk dtg bulan aka period saja... kira tanda warning nk dtg si dia la tu.. hahaha.. tapi bila dh stopp period tu, automatik jerawat ni ilang tau. AN syukur jgk la cuz x de parut2 pun tang muka neh. Tapi an juz ada masalah kulit kering. Kemungkinan penyebabnya an neh kurang minum air tau. ye ye an mgakuuu~~~ an ni kurang minum skit. mmg x cukup la 8 gelassss sharii. Entah knapa... insyaALLAH an akan cuba minummmm jgk! keke. Doakan saya bjaya.. CCeewaahh!!

Soalan 8 : Hurmmm an tahu ada contest neh daripada http://my-giveaway.blogspot.com

Entah camne duk main klik2 jumpa blog http://my-giveaway.blogspot.com neh.. Tgk2 first entry ada contest dr pinkypwincess86 iaitu "Serlahkan dirimu".
Apa salahnya mcuba kan ;)

2 comments:

^^pWiNcEsS sYaQeErA^^ said...

hye dear...
i dah check da..
thanks for join!

Nik Nurehan said...

hye.. trima kaseh tau ;) keke