Thursday, January 14, 2010

Bihun Grg~!


Slamat tgh hari sumer nyer. Opsss lum tgh hari lagik ok.
Jam menunjukkan 11;20 pg... hurm hampir2 ke jam 12 lah yerk.
Korang2 wat apa yerk. sibukkk keja di opis..? sibuk malayari tenet di rumah...
AUcchh jgn kata kt rumah sajerk, yang bkerja apa kurang nya.
kerja2 jgk tapiiiiiiiiii tenet2 tetap bjalan kan. lebeh layan FB tu..
Grentii ah korang2 sumaa ada account FB neh ;) keke
Hurmmm...
Bfg suri rumah yang rajin2 itu, korang dh pk ke menu utk tgh hari neh..?
Smestinya mcm2 hidangkan/menu yang tlintass di pikiran kan..
Hurm, beberapa ari lepas punya la malass msk opssss sbenarnya tekak neh rasa x mo nsik jerk.. Pk2 punya pk, sayerpp cadangkan utk makan bihun sajerk.
Alhamdullilah my mum n ayah stuju sajerkk. ok lah tu!!
Utk pgetahuan korang2 la yerk, sudah bebulan bulan x grg mee sndiri tau.
Jgn kata sayerp pemalas ok! nanti sayerp marah.
Entah kalau rasa nk mkn mee jek terusss ke kedai mamak... haha.
Utk tgh hari itu trasa nk wt sndiri tau.. aiiiiiiiiiiiiii lain mcm neh.
So apa lg beperang sayerp d dapo..
dgn bahan2 yang sgt2 la mudahhh~~ kejapp jek siapp... ;)
bahannya cuma bawang putih, ayam, udang, kicap, ajinamoto, sambal tumis sbg ganti sos cili/tomato, sayur kubis.... grg punya grg dh pun siapp.
Jengg22 sila2 hidangkan sudah di atas meja. apa lagik yuk mkn!! keke.
Aceccce mcm la ada sapa sgt kt rumah.
My mum n ayah sajork lah! kekeke..

* yang x best nya x de sayur hijau mcm sawi,x meriah jek tgk mee tu kan. ye lah x plan pun nk grg2 mee neh. kalau tahu, pepagik lagik dh ke pasar. so tarukk kubis je lah, itu yg ada pun. keke.!

* utk tgh hari neh, apa plak yang sayerp mau msk ya..?
hurm........ nanti kan sajerk. bila jam kui 12 nanti br kita pk ok! keke.
Korek2 sajerk dlm prefer apa la yang ada neh.
Hakikatnya lauk tu mcm2 ada.. mmg x penah kosong! full jek. cumaaa menu utk msk tu x tahu!.
Yg pasti simple n mgeyangkan ;)

Korang2 lak..??

2 comments:

kenwooi said...

feels like having mee goreng now.. =P

kenwooi.com

Nik Nurehan said...

sedappp!!! ;)