Tuesday, December 22, 2009

Ariani


HOOreyypp~~~~~ YeayYea.. haha...
Sayerp mmg nya overr!! haha....
Sblm bcerita pjng lebar, sayerp nk ucapkan trima kaseh to My Sayang okeh!!
yeap la.
Dpt2 jek gaji terusss sayerp mgajaknya ke Ariani yg brada di jalan WCY itu..
Apa itu WCY.?? Wakaf Cek Yeh la beb.! hehe..
Yeah yeah kdai ariani tu dh lama bukak kat situ tapi x penah pun sayerp mjejak kaki ke sana.
Ye lah, ramai yang mgatakan tudung2 di situ mahai2 kan.
Paling murah pun skitar rm 75. Aiii x tgamak la sayerp utk membeli nyer.
Kecuali la ada majlis ttentu boleh la merembatnya skurang2 nya selai kan.
Tapi kalau sbg tudung harian rasanya sayerp x mampu okeh!!!
Wah selai dh rm 75. kalau nk pakai hari2 atau utk cukupkan kaler sudah brapa rm kan.
eeeeeeeeeeee.....~~

Tut2 baru2 neh sayerp mdapat tahu yang Ariani ada wt sale scara besar besaran.
Kiranya promosi hujung tahun la neh. WOwwwwwwwwww!!!
Bling! Bling. Ini membuatkan sayerpppppp tidak sabar utk menerjah ke sana.
Tapii dgn syarat tunggu si dia dapat gaji dulu. haha.
Dapat jek gaji ari kamis tuh, teruss jek ajak si dia singgah ke Ariani Butik..
Hehehe..

Pelbagai jenis kain tudung n corak yang dipamerkan/dijual yerk..
Huishh bmacam2 harga yang ada tau.
Atas kemampuan korang jek. nk yang mahal, nk yang murah skit.
Semunya atas design material yang tsendiri..
Tapi for me yang x brapa mampu neh ambikk yang murah2 sajorkk!! kekek.
Asal kan Ariani, blh ke dikira camtu? hahha..

So alang2 membeli baik rembat beberapa lai kan..
Hurm, ni lah prempuan.
Kalau ikut kata hati mau sajerk nk rembat 6/7 lai tau.
Haha. Tapii pikir2kan, aiyorr kanggg x pasal2 tgh bulan kena bjimat cermat pulak.
X best jgk gitu kan..
So dikurangkan, hanya 4 lai sajerk ! Haha..
Yang best nya...
Utk tudung yang bharga rm 75 tu, skg neh ada sales tau. buy 1 free 1.
Nk beli selai pun blh cuma harganya mahal la skit.
Ada tudung jenis harga rm 115 pun, buy 1 fre 1.
Alaaa kalau korang nk membeli harga rm 75 yang sales skit2 pun boleh, itu dikiranya sbg latest design la skit. kalau jenis buy 1 free 1 neh mukin lama skit..
Agak je lah~~ hehehe...
Apa korang susah. Smua neh atas msing2 kan.

Jadinya an rembat la kdua2 jenis itu.
Yang harga rm 75 tu, potongan nya pendek sajer. labuhnya atas dada shj.
Yang harga rm 115 tu, potongan agak pjg skit, kiranya bawah dada..
Hurmmm.
Sbenarnya An lebih slesa dgn potongan pendek dr yang labuh...
Tapi x kn nk beli yang same panjang jek kan.
Harus la dicmpur2...... Total : RM 190

Dan ituuu lah hasil nya, (gamba spt di ats). hehe.

* Agak2 boleh ker sayerp merembat beberapa lai lagik ?? wahhh borosssssssssss!!!!!
Harus di pikir pikirkan dulus....
Bengkurappp laa Incik BF sayerp. hahaha.. saba yerk yang ;)

2 comments:

ann-dehouzze.... said...

an,ari tu masa gi wakaf che yeh tu, dah tgk sales kat butik ariani tu,tp dokdang nok singgah sbb lewat doh,muroh2 ke an?

Nik Nurehan said...

ann : an pun baru skali jah masuk kt situ. hurm nk yang murah kena cari dlm bakul la. kalau yang gantung tu, dia ada sales gak. jenis %. kalau slendang pun ada buy 1 free 1 :)

smpai 31 december ni an.. cepat2 terjah.
hehe