Thursday, September 17, 2009

KURNIA~


Salam... Hye Smua..~~
Slamat Malam.
Malam yang mgantuk kan.
Sungguh pu begitu, Cik An tetap merajinkan diri utk mceritakan salah satu aktiviti yg dilakukan pd hari neh.. Hurm..

Pagi ni, CikAn & Ayah ke KURNIA insurans utk myelesaikan 'kejaan' di bgn itu..
hehe. Apa lagik kalau tak sbb Incik Wira kan..
Sblm2 ni Incik Wira juz guna third party jek tau.
Maklum la, Incik Wira kan x jalan jauh.. hehe. Hanya digunakan d bandar kb sajer.
So cukup lah dgn mggunakan third party kan.
Tut tutt.. disbbkan ada peraturan baru.
Kereta lama tidak lagik dibenarkan utk menggunakan third party lagik.
Dr insurans yang bharga sratus telahhhh btukar ke first party yang mcecah rm 371.
Nk tak nak, harus la membayarnya.
Iyaa lah, bak kata my mum, kereta itu sgt2 la pentinggg buat ku..
Kalau takde keta, patah kaki woooooo..
Maklum la org keje sendiri neh.
Nk kena g sana sini kan..
x kn nk harap ke keta ayh pulakkk. Mauu nya dia bagi.. hahaha.
(jangan berangan okee!!!!!!!!!!)

Dlm menukarkan insurans ke first party tu, keta tu harus la bposing sana sini dulu..
Udh peraturan, turut aja ;)
Nsib la Incik Wira tgh 'bersih' td. Mau nya kotorrr, maluu weh!! hahaha.......

Thanks to my ayah jgk krn m'sponsorkan insurans baru utk Incik Wira.. kekekkee ;)

Len2 kali 'ank' bayar yer.
Kali neh, ayah la bayor kan.
Ayah kannnn sgala galanya.. hikhikkk!!

Muaxxsshh to my Ayah.

No comments: