Friday, September 11, 2009

JusDiet~~

Salam. Hye Smua..
Slamat Bpuasa bagi yang bpuasa & pd yg x puasa. cober2 la skit yerk.
Jangan pulak makan hinggakan lupa org skeliling. kekkee..

Hurm, camne puasa korang utk thn ni yerk.
Smoga bjalan lancar tanpa monteng2 oke.
Opss kcuali disbbkan tetntu yang x dpt d elakkan.. hehehe...

Cam mana pulak dgn berat bdn korang ek?
Adakah menurun? ke naek nehh? haha...
Mcm Cik An, aiyaakkk x de turun pum. Entah~~
Beberapa kali naik timbangan itu, msih gak x turun2.
Naper la susah nk turun neh.. hahaha. Sabar je lah.
Kalau maintain gini pum, dh syukurrrr yg amat sgt dh. kekeke..

Beberapa hari yang lepas, Cik An ada bebual2 dgn adik ksayangan tau.
Adik? Bebuall??
Iyaaa, Ellena itu lah. Kami ni jrg2 sgt main sms/calling2 neh.
Slalunya bhubung mlalui email jelah..
Apa tidak nyer, smbil2 dia bkeje leh gak dia ilangkan buhsan gitu..
(maklum kt opis dia x leh tenet kan) kekekeke.

Ellena ada mnanyakan ttg juzmate 5 tau.
Kesan nya. Rasanya... hehhee
A'a lah, camne ek An?? kekeke..
Jawapannya...
Opss maaap an blum minum nya lagik..
Gara2 dihalang oleh my mum. Knapa???????!!!
hahaha.
My mum kata rilek2 la dulu lepas puasa, skg kan musim puasa.
Cukup2 la bdiet or makan apa2.. kekeke.
Lg pum skg dh ok..? See my mum kata gitu..? Ye ker...?
Kalau Incik Kerie lg lah, x yah diet2 ok.. x suka. hehehe........

okey okey. an x minum lg tapiii haruss an minum ok.
X kn membeli utk dijadikan phiasan..?? hehhe.
Lg pum slagi x cuba, slagi tu duk jeling2 kt kotak tu, bila nk minum neh.
Ikutkan hati, hari neh gak nk minummmm tauu..
Huh...

Kat sini an selitkan peraturan utk meminum Juzmate5 yang dicopy dr salah satu website yang mempromsi juzmate5 neh..
Peraturann?? Opss x lah, cara mkn nya sajer. kekeke

Diet 1 (Berat kurang dari 90 kg)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Tidak mengambil makanan tengahari, Gantikan dengan JDM5
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.

Diet 2 (Berat lebih dari 90 kg)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Tidak mengambil makanan tengahari, Gantikan dengan JDM5
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Diet 3 (Untuk mereka yang ingin kempiskan perut buncit)
Sarapan Pagi : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Tengahari (1- 2.30 pm) : Ambil separuh dari Pemakanan biasa
Petang(6-8.00 pm) : Ambil separuh dari pemakanan biasa.
Malam : Ambil JDM5 sebelum tidur

Peringatan :
1. Campurkan serbuk Mate5 dengan 400- 500 ml air sejuk dalam bekas/shaker goncang dan JDM5 sedia diminum.
2. Pastikan tidak makan sekurang-kurangnya 2 jam sebelum/3 jam selepas minum JDM5
3. Minum air extra 500 ml ke 1000 ml sehari,untuk sel-sel berada dalam keadaan aktif.

No comments: