Sunday, August 23, 2009

PASAR RAMADHAN STADIUM KOTA BHARU

Selamat Berbuka Puasa~~ 2009






Nilah keadaannya di persekitaran Stadium Sultan Muhammad IV, Kota Bharu. Setiap tahun ada Pasar Ramadhan di sini. Terlalu banyak macam juadah berbuka dijual dan keadaannya sungguh meriah. Memang hati akan terpanggil untuk ke sini setiap kali Ramadhan. Deretan gerai menjual pelbagai macam makanan. Ada dua kawasan khemah-khemah makanan; di sebelah Jalan Bayam dan di sebelah Jalan Hospital. Gambar-gambar ini adalah untuk kawasan Jalan Bayam sahaja. Tak sempat nak melangkau ke sebelah yang lagi satu.

Setiap yang dijual tuh memang menarik kerana perut yang kosong. Lagipun peniaga nih pandai bagi kueh-mueh nampak menarik dengan pelbagai warna yang menggiurkan.

Pelbagai hidangan kueh-mueh ada dijual. Lompat tikam, akok dalam perlbagai jenis, ondeh-ondeh, puteri mandi, cendul dan lain-lain adalah pelengkap juadah berbuka puasa untuk melepas rindu setelah satu hari berpuasa.

* First day puasa dh terjah pasar ramadhan. Second day msk je lah.~

2 comments:

Sis-Lin said...

uiii penuhnye la org..takut jgk kan..
lin bru blk ni an,pewut kenyang giler ni dok tergolek mkn...
adik2 x bg amik gambo an,tp ada jgk gambo ni sikit..heheheheh gambo curik,nnti lin hapdate yek...

Nik Nurehan said...

aik knapa x bg amik gamba? dia rang tahu mesti lin letak dlm blog. display kt org ramai ya. kekeke