Monday, June 22, 2009

Sedapp nyer!!


Haaaa ni la hasil nya.... Kekeke..
Ni la buah sukun nyer!!
sbb apa ek an suh korang teka td.
Hahaha, sajer jek..

Korang nk tahu, ini lah first time an mkn woh sukun okeh.
Sblm ni an x de rasa nk cuba pum oke.
Entah rasa x tliur pum.
Lg pum an neh mmg susah nk mcuba sesuatu yang an x penah mkn.
Tapi smalam entah camne, tekak ni rasaaaaaaa nk sajer..
Hehehe.

So smalam, dgn ringan tangan jek membuka 'puyuk' yang berisikan sira sukun ini.
An pum amik la skeping kecil tau.
Nama lagik nk mcuba kan. hehehe.
Lalu an myuapkannya ke mulut..
Wowwwwwwwwwwww!!!
Sodappppppppppppppp nyerrrrrrrrrr!!
Sgt2 sedap oke..
Rupa rupanya, rasa woh sukun ni mcm buah berangan jek tau!!!!
Sedap sgt. Aii dh kata sedap mesti la x cukup skeping kan.
Lalu an mnambah skeping lagik. kekeke.
Kiranya smalam telah memakan 2 keping 'sira sukun'.
Hahahhaa.....

So pd korang2 yg x penah mcuba. An nsihatkan utk korang2 utk mcuba walau sdikit ok.
Skali mkn pasti nk! nk lg.. kekekkee...............

7 comments:

Fendi @ Motojhiro said...

Goreng celup tepung, mesti sdap nyum nyum

izzahfarhana said...

an umah izah ni bru je dpt sukun.goreng aje cicah sambal kicap.dilisyesss

Nik Nurehan said...

fndy : amboi. mcm ler reti grg sendiri :P

Nik Nurehan said...

izzah : mai sikit izzah. nk cuba bole ;)

Fendi @ Motojhiro said...

lah buat mcm goreng pisang jah. Bukan nyo payos.

dee66 said...

an.. camne kalau lepas ni an acu cuba try test makan 'poyok' pulop.. ha ha..

Nik Nurehan said...

kak dlla : erk. poyok? x mukin an mcuba nya. poyok ker, ikan keli ke. eee x mau!!! nk cuba pum kena pilih dulu. keke