Friday, May 15, 2009

Dirompakk??

hurm..
harap2 korang paham dgn gamba2 spt entry yang sblm ni yerk..
Hoyeahh!
x kn ler an nk buang barang2 an neh.
x kn ler incik kerie punyer keje kan.
x kn la my parent plak yg campak.
tapiiiiiiiiiiiiii

ni garak2 pencurikkkkkkkkk okehh!!
Yeap CikAn ulangi okeh.
GARA2 PENCURIKKKKKKKKKKKKK YANG JAHAT & BUSUK HATIIIIIIII..!!!
Mencikkk! MEncikkkkkkk!!
Adeshh geramm nyer.............!!!!!!!!!!!!!!

Punyer ler happy2 jek kt mall dgn incik Kerie kan.
lepas jek mkn kami ke carpark utk pulang ler....
Masa on da way ke keta.
Sudah jadi kebiasaan Incik Kerie slalu gurau 'eh2 mana ek kuci kreta'
Padahal kuci tu mmg ada dgn dia pum. ekeke.
So ok lahh..
Sesampai kt pintu keta, Cik An ingatkan Incik Kerie dh bukak kunci tau.
CikAn pum musuk n terus duduk, manakala Incik Kerie masih d luar pintu.
Incik Kerie mgomel sorang kt luar pintu.
Masa ni Cik An x brapa dgr sgt apa yang Incik Kerie katakan..

Then Incik Kerie kata lagik skali!!
Incik Kerie : Yang, bakpe keta ni x bkunci, sedangkan td syg ni kunci tau.
Yanggggggg!! mcm ada org msuk jek keta kita neh..
Cik An apa lagik terus bepaling kebelakangg..
Cik An : haaaaaaaaa yangg!! plastikkk bajuu, bajuuuuuuuuu!! Argggggggggg!!! Yang!!!
(masa ni CikAn mjerit dh)
Incik Kerie : Yanggggggggggg!!! bungaaa kiter..
Cik An : baru tpandang, padahal masa Cik An memula duduk tu mmg x perasan pun walau depan mata.. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Yanggggggggg!! Mana bunga kita neh... Yangg!!
Buga kita, baju2 kiterrrrrrr..

Uwaaaaaaaaaaaaa.....

Incik kerie : Ada org curik brg dlm keta kita neh. Keta sbelah kita ni pum mcm kena jgk jek, tbukak jek kuci keta dia rang neh :(

Mulut Cik An apa lagik, siap nyumpah ikut perasaan dh la.
Curik la curikkk, sapa yang curik pasni kena lenyekkkkk nga lorii..Biarr mati kat situ gak.
Biarr otak nya beteraburrrrr.. eee geramm tauu!!!
x suka! x suka! x suka kalau org wt hilangkan brg neh, ni kan pulak org curikk!!
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Incik kerie lak smpat lagik kata, sapa yang eksiden kena tindih dgn lori, sah dia la yang curik!.
Wakakakakaa.............

Uuwaaaaaaaaaaaaaaaa...................
Camne yang, ada cctb tak?

Kami tgk sana sini, x de kelihatan plak.
Kami terus tanya Incik Security...
Tapi Hampeh!!!!!
X leh nk wt apa juz wt report je lah..
Bahagian tgh parking ni mmg x nampak kcuali ni di pintu kuar msuk keta,kuar msuk mall,kuar masuk bahagian lif. Maksudnya cctb di parking tu ada kt2 situ jek :(

Alahai.. Mencikkkk nyer!!!!!!!
Tul2 sakit2 hati..

x pasal2 kehilangan si helo kity n rama rama.
x pasal2 kena ganti balik duet cust yang telah settlekan payment.
X pasal2 khilangan patung kura2 tu yang ada 3 ekor tu.
x pasal2 Incik Kerie khilangan spek nyer..
Nsib ler spek Cik An ada dlm dashbox tu, nsib ler balance bil astro n phone tetap x diusik..
Kiranya dia rang x bukak pun dashbox tu. huuhu..........

Sedeyy!! Sedeyy..
Rasa takutt jek nk ke parking kbmall lagik..
Rasa takutt kalau kena g sorang2.

Tapi bsyukurlah, nsib baik ler.
Keta wiraku x dirembat org.. Kalau tidakk!! mauu pengsan kt situ jgk :(

Eeeeeee.. Geramm nyer!!!!!!!!!!
Benda2 cam tu pum mauuu amik ka???
Sedangkan brg phiasan keta tu juz rm 10 sbijik, melambakk wessss kt mall tu.
x de wit ekk mau beli?
sian ekk korang wit pum x de, nk apa2 kena curik.. huhu..

Hal neh, an x citer pum kt parent.
Risau la, kut2 dia rang x bg dh guna keta.
Even keta tu dh jadi milik ku, of kos la kalau orang tua kita tahu,
jadi risau nk bg kita kuar kan.
jadi risau nk bg guna keta kan.
Maklum saja lah kalau kena skali, kut2 tekena lagik. erkk!!!!!!!

Tgh hari td, sedang an tgh cuci2 keta kt rumah.. aiiii
mata ku tpandang serpihan bungaaaa di kapet bahagian kaki kita..
Waaaaaaaa yang neh, bunga helo kitty neh...

aahaakss.
Punyer ler pencurik ni nk wt keje cepat hinggakan bunga pum jatuhh! hoho..
Tapi baek nyer pencurik. abis menda curik juz tinggalkan serpihan bunga tu.. huhu.......

Geram nyer..!!
Nampak gaya car park kbmall ni x leh nk arap sgt dh la..
Sgtttttt takuttt nk pegi dh neh.............
Mcm x harap jek nk parking kt situ lagikkkkkkkkkkkk :(

So pada korang2 la yerk, x kira la kt kb or mana2 jek.
Berhati hati2 lah..
x usah ler letak brg2 kita kt dlm keta.
Biar aja nampak keta kita kosong dr dicurikkkkkk kan :(
Tapi bila nampak keta kosongg sure rasa x meriah jek nk duk dlm tus :(

UUuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Saya mahukannnnnnnnn hello kitty kembali!!!
Sayang niii mahuuuukannn butterfly itu kembalii...!!!
Alhamdullilah, duet utk beberapa cust dh settle semuanya..

An pohon maap yerk krn barang yang korang2 nk beli tu dh ilang..
Walauuu pencuruik itu salah tapi sudah mjadi kewajipan Cik An utk menggantikan smula.
Maap yerk!!!

3 comments:

4.z.L.i.N.4 said...

eeee kbmall dh smlt..!!!
bunga tu pon nk curi...eee teruk2...
ni pencuri murahan ni an. klu yg pencuri profesional dorg amek keta trus..
mesti baju2 tu dorg nk jual kn...
kt psr mlm mane2..
eee an parking bwh ker? kt bwh mmg gelap jer..na biase naik atas..
bahaya la kbmall...
pakgud bkn cek sgt pon

Nik Nurehan said...

na : uuwaa anper ler nsib ku malang neh? sob sob.... abis brg dlm keto tu nk curik.nsib ler x curik keta an neh. nsib ler x curik rdio ke.
ni curik brg phiasan n baju..
mau bratus ratus gop yang ilang lam keta neh :( uuuwaaaaaaaaaaaa.

an jrg pakim atas sbbnya kt atas tu panas. lg pum kalau dipikirkan atas tu lg bahya sbbnya sunyi kan.. ni ramai org pum kena ini kat kt atas tpt sunyi.

pok garkk? keje bg kad aja. keselamatan keta x jaga lasung. kalau tanya pum jawab x tahu apa2.

FaRrA DeeN said...

Hmm.. cian ang.. Ingat dop dulu keto farah keno curi kaset player lepas sbulan beli?? Dlm porch tuuu!!~ Lepas setahun br ganti boh cd.. Ngepek mekno ngn na maso tu.. Haha!~
Alo an, pasal bende tu semo bukey xdok duit nok beli.. Tapi hobi!!~ Kalu dah hobi gap, payos laaa nok sekak... Kalu jupo gak, lenkali timbuk smpi mamposss ajee demo tuh.. Ingat kito mudoh2 ko nok beli tu semo... Ko rano ang?? Stuju dop?? Sabo jek laa... sedey key..?? Tapi sedey pon, sabo je laaa... Last few weeks my brother lost his motorcycle.. Bawah porch gak!!~ Sayo tido kol 2pg tu.. Bgn kul 7 dah tader!~ Bila maso wak kijo tah demo tuhs...

Last few months, my husband lost his phone kat dlm bilik time kitorg tdo. Dio amik kot nelo.. As the window ada grill, dia pakai kayu, mudah la sbb hp tu tgh caj time tu. Wayar leh tarik.. Ntah ntah dia dah tgk live show dah sblm amik tu.. Huahuahua!!!~~~ Kahkahkah!!!~ Pree pree jek ko eks?? Hantu nyer penyangak!~ Huhu!~
Bangang tol depa nie..!~