Thursday, April 23, 2009

Bsyukur Si Dia SLamat..

Morning Semua...
Bpeluh di hari rabu.. Adoii panasnya... huhu..
Baru jek mgeluarkan peluh terus jerk ngadap lappy. kkekee.
Adoii... Panas! Panas!!
mcm nk lepak2 dlm frezer jerk. hahaha..
Korang dh brekpes??
Me?? blum lagik ko..
Dgn perut kosong ku gagahi jari jemari yg halus ni utk bcerita di sini.
X kn kt sana la lak. keke

Kalua ikutkan si dia pulang ke kb smalam okeh.
Tapi disbbkan 'ayh kwn' nya meninggal so dia menanguhkan perjalanan.
Masa dia inform nk balik ni, si dia brada d Sungai Petani (rumah membe dia)
Cadangnya mlm tu gerak balik laa.. (drive sorang2)
Dah jdi mcm tu kiranya x jadi la kan.
Harus la dahului yang lebeh penting kan.
So x pe lah (walau dlm hati ni ada perasaan muram la skit) kekeke..

Smalam si dia sibuk wt itu ini kt rumah 'kwn' nya.
Dlm 12 lebeh si dia kata nk rehat kan. ok lah!
Duk pk si dia nk tido la cuz dia kata penat sgt, nk baring2. ok lah.
Dlm kui 1 tu, an try call. dia x angkat.
An pk si dia tido laa.
Ada masa jadi msuk voice mail plak.
An pk x de batery.
Dh la smalam kita org duk meggedik dlm phone smpai 3/4 pg. Hahaha.
Dh tu siang hari x cober tido. keke.
Agak kepenatan la... ( ye lah slalu tido manyak kan ) keke

Dlm kui 7 lebeh pg td, si dia call..........................
Bmula la story nya...
Si dia cerita la.
Dlm kui 1 smalam, si dia begerak balik.
Sbenarnya si dia nak gerak balik ke KB lah..
Kata nya nk wt "suprise" la..
Si dia nk, pepagik esk nk tpacak depan mata an. keke
Sbbnya si dia tahu kalau kata 'balik' harus balik kalau tidak sure an 'sedey' skit.
Sbbnya ye lah, kita dh rasa riang ria dh nk jumpa keesokkan harinya.
Tgk2 si dia kata x leh balik tp disbbkan yang leh terima, ok la..


worry Pictures, Images and Photos
Then si dia cerita la.
On da way balik tu, area highway tu..
Si dia kata 'tayar' kreta belah depan tu pecah!!!!
Myebabkan kreta nya memusing ajaaa......... Erkkk............!!!!!
Nsib baik la x jadi apa2.. last2 telekat atas divider.
Nsib ler x de longkang ke apa kan.. Huh. Kalau tidak sure keta tu tbalik kut..
Nsib lah masa kreta tu duk 'memusing', kreta tak tbalik.
HUhh....... Sgt mnakutkan...

An tanya la masa 'musing' tu, sayang wt apa???
Si dia juz kata juz pegang 'stereng shj'
An mula tanya naper x tekan break or angkat handbrek tu kan.
Si dia kata x leh nk angkat handbrek, boleh myebabkan kereta itu tbalik.
Si dia kata lagik x leh nk tekan break leh sbbnya tayar depan tu pecah kan.
Sbb tu lah dia cuma pegang 'stereng' kreta utk menstabilkan aja.
( Smuanya ni pesan ayh nya)

Alhamdullilah si dia ingatk akan pesanan ayh nya dulu2. huhu..

Alhamudullilah gak si dia x jadi apa2.

Si dia heran knapa plak tayar kreta boleh pecah.
Pihak Plus juga dtg utk membantu, tetap hairan kan menda yang sama.
Sedangkan tayar kreta tu elok2 lagik tau.
Tapi x tahu knapa.

Kreta itu msih boleh dinaikki.
Cuma leh bgerak perlahan utk di hantar ke bengkel.

Tapi kenapa si dia x call Ann masa tlibat dlm kjadian tu.
Sbbnya si dia x mo buat Ann risau
Sbbnya x mo An tanya manyak, sbbnya si dia sendiri rasa bedebar abis. huhu..
Dh jadi mcm tu, dia teruskan pejalanan pulang ke perlis la.

cry Pictures, Images and Photos
Sesampai nya di Perlis.
Baru la si dia call dgn tenang gitu.
Bila an dengar ni, an dh mulai risau. takut..
Ann ada bg tau, An ada call x angkat, An cal x dpt msuk voice mail.
Si dia kata ada tepat tu x de line kejap.
Tapi bsyukur si dia x jadi apa2..

Si dia kata, kalau la jadi atas Bukit Grik, camne la yerk.......................
X dpt bayangkan kalau jadi apa2 kt atas bukit tu :(

Huhh.. x mo dia jadi apa.
Nak dia stiasa slamat............. Uuwaaa........ Ermm...

Si dia kata, nk rehat, nk baring, nk tido..
Owh okeh yang, rehat2 la dulus okies.. Don wory yang, sayang ni x noty! keke.

Sblm meletakkan phone td, si dia smpat bg tau, kemungkinan dia akan gerak pulang mlm ni dgn bus. Apa2 keputusan akan di inform ptg2 nanti.

* x perlu "suprise" la yang..........
Merisaukan syg ni jerk. Walaupum pd awalnya sayang ni x tahu apa2. Kalau jadi sbaliknya mcm mana??? Menambahkan kerisauan sayang ni tau..

No comments: