Wednesday, September 17, 2008

Sgt Best Okey ~~


Aym Percik ~~ Ayam Percik is a favourite with locals and visitors alike. This barbecued chicken marinated with spicy coconut gravy is truly mouth-watering.

Sangat shedap okies~~~ Sangat murah okey~~ So sesapa kat luar saner nk makan aym percik ni leh ler tempah kat Jalan Merbau itu~~ Tapi naper yerp kata murah? ye lah~~ Satu peranggan dia only rm10, kalau di tpt2 lain skitar RM12. Tapi yang neh murah n shedap~~ Last day, me beli sekor ayam percik tapi tanpa kepak la yerp. hehe. only RM 20.. Wahh kiranya murah ler dr tpt2 lain.. So, petang ni esk lusa g la terjah Jalan Merbau itu ;)


Yang ni kuey2 yang my mum beli~~ wah 4 jenis ma. last nite juz mkn 2 jenis jerk~~ hehe.. ni plak me beli kt pasar ramadhan png.chepo~~ oowhh~~ ada satu gerai ni jerk yang jual puteri mandi yang besttt~~~ yang lain adesh kalering nyerr mnakutkan~~ haha.. ;)
(kuey puteri mandi, onde2, pulut manis pandan & kuey keppa)

9 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ nak ayam percik jugak. teringin nak makan yang my ma buat. kat sini tak best la Ann.. :( ~

mummysya said...

my fav.....tuh ayam perxik, nikmat giler kalo dapat makan hari2...hehehehe!!!

Nik Nurehan said...

hahh!! kak sya. nikmat gilow. berat bdn pum naik gilor las. hahaha.

Nik Nurehan said...

mizza : tunggu kelik kg nanti,suh ma buat desh~~ buat sblm mizza kelik kl smula ;) waaa kecek kelate gitu. hahaa

en_me said...

bestnyerrr ayam percik tewww..

cendawanintim said...

banyaknyer kuih muih..

MiSZuE said...

nak ayam percik kelantan hehe

Nik Nurehan said...

meh2 sini.. ;)

ita.itu said...

sdpnye ayam tuh....sib baik dah bk br bkk blog ko.hehe