Tuesday, June 03, 2008

Part 1

kalu tak cantik, simpan sajork dalam ati....

what ur opinion bout this..?

diam lebih baik dr bkata kata. (sdiri mau faham) tp kekadang tu lebih baik bkata2 krn ia lebih difahami.

if we x puas hati, diam jerk.
mmg la cuz nk jaga hati seseorang kan. tak nak someone tu terasa kan.
(terima dgn tidak ikhlas)
bg mnusia mcm kita ikhlas ni satu benda rumit. mnusia ni pelbagai corak kan. ada tu orait jerk/no hal lah. ada tu terima/amik jerk tp dlm hati merungut. hehe..

tapi ada baik n buruk nyer.

nk jaga hati org so kita kena simpan dalam hati. hurm ni lah buatkan kita merungut sendiri. huh..!!

tapii

bila kita mluahmkn kita pasti akan lega..lebih2 dgn org yang dekat dgn kita. kalau orang yang x berapa penting x kisah sgt kut. ini krn kalau org yg kita shayang ni kita akn rasa adesh! kena la bg/buat yang tbaik kan.. :)

masing2 ada pendapat yang tsendiri.

sbenarnya kita ada byk cara utk mluahkan apa yang kita rasa x boleh terima. itu semua tpulang atas kita sdiri. msing2 mempunyai cara tsendiri kan n msing2 leh boleh/tidak menerima teguran.. tapii.
dgn dia. saya tidak menyembunyikannya.......
if i said no!! no lah!

ha.
tapi dgn kwn2.. mcm mana yerkk..?
ha ni la kes nyer...
diam krn nk mjaga hati kwn.
hati kwn dgn dia mana lebih penting..?
of course la dia.
tapi dgn dia, kita merasa lebih dekat n byk abiskan masa bsama. so x perlu bselindung. cakap jerk. jd diri sdiri. no cover2. pasti mengguriskan perasaan dia tapiiiiiiiiiiiii spt yang saya cakap msing2 lah. alhamdullilah dia boleh terima nya.

lain pula dgn kwn2.
dgn kwn2. hurmm.. jd serba salah.. kena menjaga hati plak dah.
adeshh rumit tau.
yeap! for me its too hard to jaga2 hati org neh. dlm mjaga hati org hati sdiri yang tseksa.
oouuchh! x suka! x suka!!

menegur seseorang itu x salah tp kena tgk keadaan n btempat jgk lah.
and apa yang penting.
kita jangan memandang rendah thadap diri sdiri. mmg la kiter perlu rendahkan diri pd orang lain tapi certain part tu kita kena tegas jgk. kalau tidak brapa hormat akn kita.
yer yer. kalau kita hormat org lain, pastinya org lain begitu juga.
tp ni lah org kan. x semua mcm itu.
:)
so sesuatu benda kena la mengikut keadaan.
itu lah khidupan dgn org2 skeliling..

7 comments:

l y n n a s h a a r i said...

ann..mmgla..jika kite tolak mentah2.depends pd owg tu..sgh tu kecik hati..myb bf kite leyh trime..klu member lum tentu kan.
na penah dpt hadiah dr kudin yg lyna tak suke..mula2 tak nak amk..die nmpk mcm frust.so amkla..walau tak suke.smp skang tak paka2 baju CK tue.;)

Nik Nurehan said...

aik! cepat nyer dier komen!
baru jerk post.. kuikui..
yerp na. depends pd owg..
x semua sama kan.
tu an kata membe ni lebey rumit dgn bf sdiri..
dgn membe kita lebey serba salah!
dgn bf lebih rilek.
tapi kali ni an tolak sungguh2.
sbb ni kali kdua.
first tu ttg aiskrem. choose lain tp org tu buat lain. then dia x kata apa2.
an x mkn langsung that aiskrem..
kali ni pasal bunga.
sooo!! 2 kali pgajaran buat dia. hope dia berubah la.

Wardrobe-Us said...

haaaa..nk ajin grumbled psl makanan yg tak sodapp.taksey make.
kekeke.keno marahhh!dh mmg tak beshhhh..

Nik Nurehan said...

hahaha. kena marahh!! mujo la an x penah kena marah. dia jah keno maross sokmo. kuikuii :) cheese!!

Mr Witch said...

yer yerr..hahahaha....wekk :P

Nik Nurehan said...

awopp :)

free online lotto said...

If im in the situation of the owner of this blog. I dont know how to post this kind of topic. he has a nice idea.