Wednesday, May 21, 2008

Jawapan tag by http://cendawanintim.blogspot.com/

hoho lari dr soalan kut. hahaha. entahh.. pakai type ajer. kah kah kah.

Soalan nyer :

Tag: About Me

Ok, these are the rules

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog


1. masa umo brapa tah penah hisap ink pen kaler blue.. haha ingaan benda tu boleh hisap.. hisap punya hisapp.. arggggggg lidah ku bekaler biruu. apa lg cepat2 g toilet (kumur) hahaha.

2. Stiasa pindah rumah...
time duk kl thn 1991 -pindah 2 kali, skali tu di bukit antara bangsa kali kdua plak di kg pandan.
thn 1994 - pindah ke alor star. kat situ pum pindah 2 kali juga ( first tu duk lorong pipit jln sultanah kali kdua plak taman mutiara masih di jln sultanah. hehe
akhir thn 02 hingga skg - kekal di sini, d rumah jalan bayam. :)
huhh bab pindah ni seksaa badan. letih giler kena nyimpan/pek itu ini. balut2 then simpan dlm kotak, bila dah sampai rumah baru kena wt kuar the kemas. buhsan!!

3. biasa lah kalau dah jadi ank tunggal ini kebebasan terhad sikit tp alhamdullilah skg ni ok skip lahh. hehehe.. kekadang boley kekadang x leh jgk. ( atas tyme2 jgk la )
hehehe......... kami btiga mmg x renggang. slalu kluar besama. x penah la an ditinggalkan. mestiii dibawa nyer.. kcuali skg ni tyme2 kenduri jek an x ikup :)
lg pum kenduri kan slalu nya siang hari. kalau malam pasti la ikut. keke.

4. kalau cakap bab parents ni, kalau my mum ni tegas org nya tp boleh dibwak bebincang. pantang bab2 janji ni. kalau kiter mungkir janji or lewat skit mula bising. keke.. kadangkala juga suka membandingkan saya dgn ank orang lain bkn apa nk bukakan mata saya ni. banding utk kbaikkan tapi kita yang kena ni pasti rasa x best kan. keke.
kalau cakap pasal ayh plak jeniss rilekk, lansung x tegas tp yang paling pentingg my dad suka panggil saya 'anak'.
ada skali tuuuuu my dad kata 'ank nk minum apa', da waitress terus kata 'ni mesti ank tunggal kalau tak x kn panggil ank. ye lah ank ni maksud nya sorang. ni hehe..
ank......... :)

5. Saya bahgia dgn khidupan saya sebagai ank tunggal.. walau saya x mempunyai adik bradik tapiii sayerpp x trasa pum. dan saya sudah lali dgn soalan x buhsan ke sorang2.. jawapan nya tidakkk!!!!!!!! saya sudah biasa akn keadaan ini... kalau tetiba ada adik or org lain. pastiiiiiii agak rumit bg saya. saya suka akn khidupan skg.
dan saya juga sudah lali dgn kata ' mesti best jadi ank tunggal dpt apa yang diminta. oohh!! tidak juga. x semua dapat. kekadang tu senang kekadang tu kena usaha sdiri la.. hehe... tp saya tahu parents saya sudah sdiakan/berikan yang terbaik.

6. ttg persahabatan plak. x banyak yang kekal. maklum saja pindah2 gini. jarang sgt yang kekal. x nafi tu, mmg la ada. ada pum boleh bilang dgn jari lah... huh.
saya x mpunyai kawan yang ramai. on of gitu. kejap ada kejap x de. hehe.
tapi yang msih bsahabat dgn saya, saya ucap terima kaseh la yer. kekkee..

7. sblm ini slalu mengeluh ttg pecintaan. auuww cinta..? yeap sblm ini sayerpp stiasa menemui lelaki yang suka amik kesempatan. eh eh jangan pk yang bkn2. bkn saya nk kata tapii betul per, suka mengikis duet. haha saya yang bodo tapiiiiiii biasala time sayanggg semua ok aja kan. tapiiii bila dah x tahan baru pikir yang saya ini bodoss. hahaa.
soo sblm ini saya dah nekad x kan bcinta lg.. saya x mahukan kekasih yang gitu2 aja. bila dah berumor gini dah pk utk masa depan lah.
mahukan yang terbaik n myayangi saya........... saya mahukan seseorang itu bepelajaran, ada kerjaya, betul2 sayang saya, kemas, diterima oleh parents. itu pentingg! familyy!!!!! saya tahu family saya bagaimana. dr kalangan yang cerewet juga. ala mana2 parents pum pasti cerewet kan. utk kebaikan kita juga.
my mum sering bkata, carilah dr kalangan baik2. kena tahu asal usul dia (titih barih family), bepelajaran, kerja. no cikai2 or kutu raya yer. no selekeh2.. mcm2 dah mum sayerp peringatkan.
alhamdulllah si dia ada ciri2 nya tapi blum lagik berkerjaya. tp saya nampak pontesi nyer utk memiliki kerja slepas stadi tu ada. tapi tak tahu la. moga2 dia pintu kerja nya tebuka dgn mudah, insyaALLAH. dan saya terlalu yakin yang dia terlalu sayangkan sayerp. sbb saya kenali dia dan dr penilaian saya mmg dia terlalu sayangkan saya....... bkn nk kata saya over confident or mgada2. tapi bila kita kenali seseorang itu n family nya kita akn tahu sdiri.

:)
1. lily
2. ellena
3. lynna
4. kak ita
5. kak sya
6. Adik nani
7. Zue
ok. thanks.. ada masa terluang jawab la yerp :)

No comments: