Monday, April 07, 2008

crita 5 April 08

lalalalalala..........
slamat tgh ari yerkkkkkkkkk =]
dah lunch ker? sayerp udah mkn, td lg las.
menu for today,
- gulai kuning ikan ayor
- sayur cuk paku and
- udam celup tepum.
korang2 plak mkn apo yerk..??

korang nak tahu tak..
hehehe. start nk story2 la plak. yeahh!!
ada masa tluang ni( bkn aper, tyme iklan so amik ksempatan utk pokpek2 di sini lah)
kekeke.
korang nk tahuuuuu! nk tahu ke tak?
x pe x nk tahu duk diam2 .. kekee.
bkn nyer penting buat korang tp penting utk ku.. ye lah.
stiappppppppppppp hari, ada peristiwa yang tsendiri.
betul takk?
msing2 ada hal tsendiri kan.
soo pasaii sayerp plak,
-------------------------------------------
Hari sabtu lepas, sayerp n si dia dah bejanji utk keluar bsama.
kiranya dalam kui 2 PM mauu bjumpa lah.
ok la kan. cuz sayerp budget kui 2PM until 5:30PM.
wahh sudah lama kan.. sudah mcukupi utk bsama, skian lama x jalan,mkn,bual together kan..
then.......... tiba la masanya..
msuk la kui 1 lebih itu. sayerp dah sibuk bsiap lah. si dia plak masa tu on da way balik ker rumah umi dia utk amik his umi car.
cuz i ask him to take that car,bkn aper ari tu sayerp plan nk polish n sembur tpt bcalar itu.haa satuu lg nk mintak dia repair singnal belah kanan. adeh x bnyala la plak. keke.

sbb tu lah, we need extra car la. x kn nk duk kat bengkel itu..
so tyme we tinggal my car, boley la we kua jalan2 wif umi's car.
so dh janji kui 2 kan. biasa la tu kalau lewat half an hour kan..
so sayerp kuar lah umah at 2:20PM dah.
tapi..
dia masih d rumah umi.. argg geram jgk tapi i need to kuar now cuz my mum dah mula bosing kan. my mum x brapa suka kalau sayerp kuar lewat2 kang balik lewat plak.
huh. betul jugak kan..
oookay la. sayerp pum mula bising jgk la. suruh cepat2 skip kan.
then he said that his umie tgh bising.. arggg.
when i call him, dia x leh nk angkat cuz umi dia tgh buat ceramah free. aiaayayayyaa..
udah lama x pokpek2 kan. gitu las..
that day his umi mau pelepass angin yang skian lama tpendam kup. keke.
tapiiiiiiiiiii...........
sayerp tetap geram. cuz dah janji kan. lg pumm sayerp tgk tyme. huishh lewat benar dah. =[

sayerp pum kuar terus menuju bayam spray. cuz sayerp kan nk send my car utk polish kan. stahu sayerp that abg said that kalau polish kreta just need rm50.
soo i prefer utk polish kt bayam spray la........
tpt lain pum mukin dlm cost itu jgk tapii rasanya mahu buat disitu lah. nampak cam tpt expert jerk, ye lah mmg tepat membaik pulih kereta kan.

tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
...........................................
sayerpp telah sampai kui 2:35 PM lg. tapiiii si dia belum sampai.so x pe lah, sbb sayerp pk dia on da way ke tpt yang di janjikan (bayam spray)
tapi........ ku sangkakan x perlu menunggu lama. rupanya2. kui 2:45 dia msih belum sampai.. sayerp mulaaa nk naik darah la. ye lahh, dah la nunggu tepi jln. sayerp tahu sayerp menunggu di dlm kereta tapi sayerp dah brani la nk psg ekom lelama.
dah la tepi jln tu x de sbatang pokok pum. huh.. panass giler tuhan jek tahu.....
tut2. dlm kui 3PM dia msih blum sampai..............
hati ku mula gelegak nk marah kan dia. ye lah................
penat tau kalau nunggu2 org ni.... dah la nunggu gitu aje.. buhsan/panas sgt.

sayerp betul2 geram.... =[
hati sayerp betul2 sakit n trasa. ye lah dah janji kui 2 gitu2 tapi kui 3 blum sampai.
- dah la plan nk buat keta tapi dia x sampai2 lg..
- dah la tu nk g sana sini, mesti kalut ari ni..
sure rasa kuar kejap jek. argg sayerp betul2 x puas hati.
apa yang diplan kan semua nya hancussssssssssssssssss!!

- sayerp x breti nangiss soram2 di dlm keta.
- sayerp x brenti menjerik bagai org gila dlm kereta.

arggg sayerp mgakuuuu gelagat sayerp spt org gilaa sajer.

sayerp betul2 sakit ati..
- balik sbb sayerp ke ni?
- mukir janji plak dah?
- kata nk balik pujuk sayerp tapiiiiiiiiiii ye je balik sbb nk pujuk sayerp?
- sayerp bencikan dia lah =[
- sayerp2 betul2 x puas hati dgn dia.
- baik x payah balik gini, sia2 sajer..
=[
=[
=[
=[
=[

tut..tutt..
kui 3:20PM gitu bru ler si dia sampai. argggggggggggggggggggggg.
geram kan.
sakit ati sungguh.
tgk la tinggal brapa jam lg utk bsama dia.
mcm kiter jerk excited nk jumpa dia.
tahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sayerp yang nk jumpa dia. tapii dia x leh rasa ke betapa rindu nyer sayerp pd dia?
=[
=[
=[
=[
=[
sedey betul............ =[

then we send my car utk dipolishkan. abg itu kata dlm kui 5,insyaALLAH siap la.
sayerp pum kata ok lah.......

kami terus ke school at p.pekan cuz nk send his brother, faiz. Faiz ni form 5. so this year he got an exam. exam spm lah =]
so faiz,. stadi hard okeh.!!
don play2 like ur abg okeh. kekekee......

stelah itu, kami terus menuju ke pcb.
aikk naper g jauh sgt tus?
yeap, we singgah saner cuz nk beli kepok lekoo. kekee.

maklum sajerr outing ni guna alasan yang my frenz, ana dr ganu ada di kg.
so alasanyer mahu jumpa si ana la. kekeke.
padahal ana x dtg pum kb ni. kekeke.
to ana: sory yerk guna ur name, bkn aper kalau tidak kami tidak bisa ke temu.
hehe.
- beli kepok lekor. (for me, rm10. for dia, rm10 tp dipek 2 bukus)
- keropok ikan 4 bukus
- karipap 4 bukus(kecil)
Total semuanya : rm34
tut..tut.. dah kui 4.. huh cepat sungguh msa bjalan. kami perlu bekeja masa. =[

Destinasi sterusnya kami singgah ke kbmall utk mkn n bshopim. (tapi x sempat pum)
firstly kami ke chicken rice dlm kb itu.
that day our lunch kui 4 lebih PM lah. huh lapaa gilerrrrrrrrrrrrrrrrrr! tp nk buat camne.
tp apa yang kami oder rasa x best lasum..
mee soup yg begitu tawa, nsik ayam plak taste yang biasa. adehhh.. x best lsung tang aym dia.
mcm nsik aym biasa2 aje. huh...............(betul2 x puas hati)

stelah itu kami menuju tingkah atas. alsan nya nk bshopping. tapi dgn kalut2 mana la boleh nk shopping ini..
nk shopping ni kena la scara rilek bkn nya scara kalut kn..
kalau dah kalut suma dpn mata pum x bekenan(bgus jgk x membazir tp hati la merungut smcam)
pd hari itu cuma selai aja yang kami beli. tp bkn buat ku tapi utk si dia.
baju brand diadora kaler biru belang puteh gitu. keke.. murah aja dlm rm34 jerk.
siap2 baya adeshh tgk ke jam. sudah kui 5 lebih.
argg masa utk bgerak keluar lah
masa telalu pantas kamiii kalut utk mgejarnya..

pd masa itu, muluk ku tak berenti mgomel pd sia. hati ku memberontak/marah.
marah sapa? melepaskan kemarahan pd siapa?
siapa lg yang sudi or akn luahan ini..?
pasti si dia juga kan..
si dia tpaksa le menebalkan telinga dia. kekekke.
bkn nk sgt. sapa la nk dgr org pokpek2 ni kan. ish ish..
ni lah org perempuan ni... pokpek2 itu mmg x boleh dipisahkan. keke.
dah la muluk tgh bising, muka pasti la berubah.
mmg x boleh dicober2 lg. argg sakitt ati..
- sayerp mula la ukit.
balik krn sayer ke ni..? ahh x bebaloii lah kalau sbb sayer...
sayerp betul2 x puas hati lah. kejapppppppppppppppppppppp sgt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
=[
=[
=[
=[
=[
=[

then kami terus ke bayam spray.. masa tu dh kui 5 lebih PM. kami betul2 kalut. dlm masa yang sama sayerp brada dlm keadaan ketakutan lah. ye lah, dah lewat petam tp sayerp msih x balik lg =[
huh tabayang bayang wajah parents ku ini.
takut nyerrrrrrr =[

tut..tutt stibanya kami di bayam spray.. adeshh!! keta ku blum siap dicuci lg lah.. argg nampaknya kami tpaksa tunggu las...
itu pum kami dah pegi kui 5 lebih PM. buat ler kami g awal. lagik la sakit ati kan.
ye lah ati dah x brapa ok pastu kena tunggu2 plak. argg geramm sungguh.......................
kami tpaksa menunggu dlm 15/20 minit jgk lah.....................
nk tahuuu keta ku x sempat utk dispay utk kali kedua.maksud ku d tepat yang bcalar itu. muluk ku mngomell arggg x puas hati la.. tapi nk buat camne.
tapi.
dlm x puas hati bab tcalar itu tapi sayerp telalu bepuas hati thadap keputihan kereta ku.
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa spt kereta baru lah. ye lahh, hanya mgerluarkan rm50 utk dipolishkan. kereta ku nampak baruu.. wahh sungguh2 bepuas hati. sayerp betul2 terkezut akan hasil nya itu.......
betul2 sayerp tidak myangka akan menampakkan satu perubahan yang besar..
ye lah, sblm ni kereta ku nampak kunim aje.. biarpum asalnya bewarna puteh. keke.
tapi skg dah kembalii pulihh!!! yeayy!!! (terubat jgk kemarahan ku)

pd hari itu,sayerp tiba di rumah dlm dlm 6:30 PM. makk aii.. my parents dah mula bising. lebih2 my mum laaaa... mmg mgamukk sakannn ahh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sayerp betul2 takup =[
sayerp sedey. dah la sayerp x puas hati tyme keluar sama si dia. balik2 kena marah.
huhhhhhhhh malang sungguh nsib sayerp.
ada jerk x kena...................
--------------------------------------------------------------------
ksimpulannya:
Ari sabtu lepas, 5 April 08 itu betul2 buat sayerp sakitt atii.................!!
huh. sayerp beci ari sabtu itu...............
betul2 x bepuas hati krn tak terubat pum rindu sayerp pd dia =[

No comments: